Zapekané mleté mäso so zeleninou

Máte záujem o recept na zapekané mleté mäso so zeleninovým prímesou? Tu je jednoduchý návod:

Suroviny:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo akékoľvek iné)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 mrkvy, nakrájané na tenké kolieska
  • 1 paprika, nakrájaná na kocky
  • 1/2 cukety, nakrájané na plátky
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého kmínu
  • Soľ a korenie podľa vkusu
  • 200 g tvrdého syra, nastrúhaného

 

Zapekané mleté mäso so zeleninovým prímesom

Postup:

Polievka cesnaková so zemiakmi

Polievka cesnaková so zemiakmi

Čítať viac »

  1. Na panvici zľahka orestujte cibuľu a cesnak na oleji, kým sa nezafarbia do zlatista.
  2. Pridajte mleté mäso a restujte, kým nezíska zlatistú farbu. Potom pridajte oregano, kmín, soľ a korenie a dobre premiešajte.
  3. Do panvice vložte mrkvu, papriku a cuketu a restujte, až kým nezmäknú.
  4. Na pekáči rozložte zmes mletého mäsa a zeleniny. Prelevte paradajkovým pretlakom a posypte nastrúhaným syrom.
  5. Rozohrejte rúru na 180 °C a pečte zapekané mleté mäso so zeleninou približne 20 minút, alebo kým sa syr nezafarbí do zlatista.

Servírujte s čerstvým chlebom alebo ryžou a vychutnajte si túto vynikajúcu zapekanú pochúťku!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *