Zapekané morčacie prsia

Ak máte radi pečené morčacie prsia, tu je jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 4 morčacie prsia
  • 1 cibuľa, drobne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 200 g húb (napr. šampiňónov), nakrájaných na tenké plátky
  • 1 šálka smotany na varenie
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • 2 lyžice masla na opraženie
  • ½ šálky strúhanky

 

Pecené morčacie prsia

Postup:

Recept z bravčového pliecka

Recept z bravčového pliecka

Čítať viac »

  1. Morčacie prsia dôkladne umyte a osušte. Následne ich osoľte a okoreňte čiernym korením.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a opražte morčacie prsia z oboch strán do zlatista. Potom ich vytiahnite a odložte stranou.
  3. Do tej istej panvice dajte cibuľu a cesnak. Smažte ich, až sa cibuľa zjemní a cesnak začne voňať.
  4. Pridajte nakrájané huby a dusíme ich s ostatnými prísadami, kým nezmäknú.
  5. Pridajte smotanu na varenie a horčicu. Premiešajte, aby vznikla hladká krémová omáčka.
  6. Vložte morčacie prsia späť do panvice a poliate ich omáčkou.
  7. Posypte vrch strúhankou.
  8. Vložte panvicu do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180 °C približne 20-25 minút, kým sa vrchná vrstva nezapečie. Podávajte teplé.

Dúfam, že si pochutnáte na pečených morčacích prsiach! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *