Zapekané morčacie s broskyňou

Toto je jednoduchý a chutný recept na zapekané morčacie s broskýňou:

Prísady:

  • 4 až 6 morčacie prsia
  • 2 broskyne
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • Robertské korenie (voliteľné)
  • Petržlenová vňať na ozdobu

 

Zapekané morčacie s broskyňou

Postup:

  1. Morčacie prsia opláchnite a osušte utierkou. Nakrájajte ich na tenké rezne.
  2. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
  3. Zohrejte maslo a olivový olej v hrnci na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezmenia farbu na zlatohnedú.
  4. Pridajte morčacie rezne a opečte ich zo všetkých strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  5. Broskyne nakrájajte na polovice a vykôstkujte ich. Potom ich nakrájajte na tenké pásy.
  6. Pridajte broskyňové pásy do hrnca a za stáleho miešania varte asi 2 minúty.
  7. Pridajte smotanu na varenie a premiešajte. Ochutnite soľou, čiernym korením a prípadne Robertským korením podľa chuti.
  8. Nechajte variť na miernom ohni asi 3-5 minút, kým omáčka zhustne.
  9. Servírujte zapekané morčacie na tanieri a posypte ich jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *