Tento recept na zapekané morčacie s broskyňou je jednoduchý a veľmi chutný:
Suroviny:
- 4 až 6 kusov morčacích pŕs
- 2 kusy broskýň
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica olivového oleja
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- Petržlenové korenie (voliteľné)
- Petržlenová vňať na ozdobenie
Morčacie s broskyňou na zapekanie
Návod na prípravu:
- Morčacie prsia dôkladne opláchnite a osušte pomocou utierky. Nakrájajte ich na tenké plátky.
- Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno.
- Na strednom ohni zohrejte maslo spolu s olivovým olejom v hrnci. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich do zlatohneda.
- Pridajte morčacie plátky a opražte ich zo všetkých strán, až kým nezhnednú.
- Broskyne rozrežte na polovice a vykôstkujte. Následne ich nakrájajte na tenké pásiky.
- Vložte pásy broskýň do hrnca a za stáleho miešania varte približne 2 minúty.
- Pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte. Podľa chuti osolte a okoreňte čiernym korením, prípadne pridajte aj Robertské korenie.
- Nechajte zmes variť na miernom ohni asi 3 až 5 minút, kým omáčka nezhustne.
- Podávajte zapekané morčacie na tanieri a ozdobte jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť! V prípade akýchkoľvek otázok ma neváhajte kontaktovať.