Zapekané morčacie s broskyňou

Tento recept na zapekané morčacie s broskyňou je jednoduchý a veľmi chutný:

Suroviny:

  • 4 až 6 kusov morčacích pŕs
  • 2 kusy broskýň
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • Petržlenové korenie (voliteľné)
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

 

Morčacie s broskyňou na zapekanie

Návod na prípravu:

Ako dlho sa varí kuracie mäso?

Ako dlho sa varí kuracie mäso?

Čítať viac »

  1. Morčacie prsia dôkladne opláchnite a osušte pomocou utierky. Nakrájajte ich na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno.
  3. Na strednom ohni zohrejte maslo spolu s olivovým olejom v hrnci. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich do zlatohneda.
  4. Pridajte morčacie plátky a opražte ich zo všetkých strán, až kým nezhnednú.
  5. Broskyne rozrežte na polovice a vykôstkujte. Následne ich nakrájajte na tenké pásiky.
  6. Vložte pásy broskýň do hrnca a za stáleho miešania varte približne 2 minúty.
  7. Pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte. Podľa chuti osolte a okoreňte čiernym korením, prípadne pridajte aj Robertské korenie.
  8. Nechajte zmes variť na miernom ohni asi 3 až 5 minút, kým omáčka nezhustne.
  9. Podávajte zapekané morčacie na tanieri a ozdobte jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajem dobrú chuť! V prípade akýchkoľvek otázok ma neváhajte kontaktovať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *