zapekané palacinky s pudingom

orechy alebo kakao (podľa vašich preferencií)

Postup:

  1. Príprava palaciniek: V miske zmiešajte hladkú múku, vanilkový cukor a soľ. Následne pridajte vajcia a postupne prilievajte mlieko, pričom šľahajte, aby ste dosiahli jednoliate cesto. Na záver vmiešajte olej. Cesto nechajte odpočívať aspoň 30 minút.
  2. Pečenie palaciniek: Na dobre rozohriatej panvici s troškou oleja pripravte tenké palacinky z obidvoch strán, kým sa nezafarbia do zlatohneda. Môžete ich tiež opiecť na panvici s nepriľnavým povrchom bez oleja. Hotové palacinky odkladajte na tanier.
  3. Príprava pudingu: V menšej miske zmiešajte pudingový prášok so štipkou studeného mlieka (cca 100 ml) a dobre premiešajte. Zostávajúce mlieko (400 ml) priveďte k varu, následne doň pomaly vylejte pripravenú zmes s pudingovým práškom a za nepretržitého miešania varte podľa pokynov, kým sa nevytvorí hustý puding. Po uvarení môžete pridať aj kakao alebo čokoládové vločky a dôkladne premiešať.
  4. Plnenie a zapekanie: Na každú palacinku naneste trochu pudingu a zrolujte ich. Uložte ich do zapekacej nádoby. Ak vám ostal nejaký puding, môžete ho rozliať po palacinkách pred samozapekaním.
  5. Pečenie: Rúru rozohrejte na 180 °C. Zapekaciu nádobu vložte do rúry a pečte približne 15-20 minút, alebo kým palacinky nezačnú len jemne zlátnuť.
  6. Servírovanie: Po upečení vytiahnite zapekané palacinky a nechajte ich trochu vychladnúť. Podávajte ich posypané práškovým cukrom, drvenými orechmi alebo kakaom podľa vlastného vkusu.

Záver

Zapekané palacinky s pudingom sú vynikajúcim a nezabudnuteľným dezertom, ktorý si obľúbite vy aj vaša rodina. Tento recept je nielen ľahký na prípravu, ale aj veľmi variabilný, takže si môžete hrať s ingredienciami podľa svojich chuťových preferencií. Nezabudnite sa o túto pochúťku podeliť so svojimi blízkymi a vychutnať si spoločne strávené chvíle pri príprave tohto chutného pokrmu. Dobrú chuť!ovocie alebo javorový sirup (nepovinné)

Návod na prípravu:

  1. Vytvorenie palacinkového cesta:
    • V priestrannej miske skombinujte hladkú múku, vanilkový cukor, múdrosť soli a vajcia. Postupne nalejte mlieko a miešajte, kým nevznikne jednoliate cesto.
    • Na rozohriatej panvici s trochou oleja rozotrite cesto. Smažte na strednej teplote, až kým palacinky nezískajú zlatú farbu z oboch strán. Tento postup opakujte, kým sa nezhotovia všetky palacinky.
  2. Príprava pudingovej zmesi:
    • V hrnci zahrejte mlieko a vmiešajte cukor. Keď je mlieko ohrievané, pridajte vanilkový puding a dôkladne miešajte, až kým sa hmota nezahustí. Ak sa rozhodnete použiť kakaový puding alebo čokoládové šupky, pridajte ich teraz a dobre premiešajte.
  3. Napĺňanie palaciniek:
    • Na každú palacinku dajte lyžicu pudingu a opatrne ju zatvorte do rolky. Tento krok zopakujte so všetkými palacinkami a následne ich uložte do pekáča.
  4. Pečenie:
    • Rúru predhrejte na 180 °C. Zapečené palacinky pečte približne 15-20 minút, kým nie sú horúce a vrch sa nezačne jemne zlatisto sfarbením.
  5. Podávanie:
    • Palacinky vyberte z rúry, nechajte ich mierne vychladnúť a potom ich posypte práškovým cukrom. Skvele chutia s čerstvým ovocím alebo javorovým sirupom.

Na záver:

Zapečené palacinky s pudingovou náplňou predstavujú ideálne sladké riešenie na akúkoľvek oslavu. Ich výnimočná chuť a jednoduchý recept zaručujú, že sa do nich zamilujete. Nebojte sa byť kreatívni a skúšajte rôzne náplne a polevy. Prajeme vám veľa šťastia pri ich príprave a príjemný pôžitok!

 

3) Zapečené palacinky s pudingom

Zapečené palacinky s pudingom sú chuťovo nádherným a nezložitým dezertom, ktorý si obľúbia všetci členovia rodiny. Tento recept je vynikajúci na víkendové popoludnie alebo ako sladká bodka na konci nedeľnej večere. Kombinácia nadýchanej palacinky a krémového pudingu ponúka skvelú chuťovú harmóniu, ktorú si určite užijete. Poďme sa pustiť do prípravy!

Ingrediencie

Na palacinky:

Kuracie prsia plnené syrom a šunkou

Kuracie prsia plnené syrom a šunkou

Čítať viac »

  • 250 g hladkej múky
  • 2 väčšie vajcia
  • 0,5 l mlieka
  • 1 lyžica cukru
  • Štipka soli
  • 2 lyžice oleja (plus ďalší na smaženie)

Na puding:

Kuracie prsia s činskými rezancami

Kuracie prsia s činskými rezancami

Čítať viac »

  • 1 balenie vanilkového pudingu (40 g)
  • 500 ml mlieka
  • 3 lyžice cukru (podľa chuti)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu (nepovinné)

Na posypanie:

  • Práškový cukor
  • Kakao alebo čokoládové hobliny (podľa chuti)

Návod na prípravu

  1. Vytvorenie palacinkového cesta: V miske skombinujte hladkú múku, vajcia, mlieko, cukor a soľ. Dôkladne premiešajte, aby ste získali homogénnu hmotu. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu mlieka.
  2. Opečenie palaciniek: Na panvici zahrievajte olej a nalejte na ňu dávku cesta. Opražte palacinku z oboch strán, kým nezíska zlato-hnedú farbu. Postupujte takto, až kým nezúžite celé cesto. Palacinky preložte na tanier a nechajte ich vychladnúť.
  3. Príprava pudingu: V hrnci priveďte k varu 500 ml mlieka. V inej miske premiešajte pudingový prášok a cukor s troškou studeného mlieka, aby ste vytvorili hladkú zmes. Keď sa mlieko začne variť, pridajte pudingovú zmes a neustále miešajte, až kým sa hmota nezahustí. Pokiaľ používate vanilkový extrakt, pridajte ho na konci varenia. Nechajte puding aspoň chvíľu vychladnúť.
  4. Zapečenie palaciniek: Rúru predhrejte na 180 °C. Na plech rozložte vrstvu palaciniek, každú vrstvu potrite tenkou vrstvou pudingu. Na konci položte poslednú palacinku a zvyšok pudingu nalejte na vrch.
  5. Pečenie: Plech vložte do rozohriatej rúry a zapekajte asi 20 minút, až kým sa puding nezapečie a nevytvorí sa na vrchu zlatistá kôrka.

Záver

Zapečené palacinky s pudingom sú skvelým dezertom, ktorý určite potěší všetkých milovníkov sladkých pochúťok. Môžete ich podávať teplé alebo studené, s práškovým cukrom alebo čokoládovými hoblinami pre väčšie potešenie. Nezabudnite sa o túto pochúťku podeliť s rodinou, pretože domáce dezerty chutia najlepšie, keď sú zdieľané. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *