Zapekané papriky sú lahodným jedlom, ktoré je obľúbené po celej Slovenskej republike. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Ingrediencie:
- 4 papriky (červené, žlté alebo oranžové)
- 200 g mletej múčky (hovädzina, bravčovina alebo zmes oboch)
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 až 2 paradajky, nakrájané na kocky
- 200 g tvrdého syra, nastrúhaného
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olej na vyprážanie
Zapekané papriky
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Papriky dôkladne opláchnite a odstráňte im stonky a semená.
- Na panvici si rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte mleté mäso a opražte ho, kým nezhnedne. Pridajte paradajky a opražte ešte chvíľu. Osoľte a okoreňte podľa chuti a nechajte zmes vychladnúť.
- Naplňte papriky mäsom a posypte ich nastrúhaným syrom.
- Papriky presuňte do pekáča a pečte v predhriatej rúre asi 25 až 30 minút, alebo kým syr nezíská zlatistú farbu a papriky zmäknú.
- Hotové zapekané papriky môžete podávať samotné ako hlavné jedlo, alebo ich doplniť ryžou, zemiakovým pyré alebo šalátom.
Dobrú chuť!