Zapekané papriky sú lahodným jedlom, ktoré je obľúbené po celej Slovenskej republike. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 4 papriky (červené, žlté alebo oranžové)
  • 200 g mletej múčky (hovädzina, bravčovina alebo zmes oboch)
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 až 2 paradajky, nakrájané na kocky
  • 200 g tvrdého syra, nastrúhaného
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na vyprážanie

 

Zapekané papriky

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Papriky dôkladne opláchnite a odstráňte im stonky a semená.
  3. Na panvici si rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
  4. Pridajte mleté mäso a opražte ho, kým nezhnedne. Pridajte paradajky a opražte ešte chvíľu. Osoľte a okoreňte podľa chuti a nechajte zmes vychladnúť.
  5. Naplňte papriky mäsom a posypte ich nastrúhaným syrom.
  6. Papriky presuňte do pekáča a pečte v predhriatej rúre asi 25 až 30 minút, alebo kým syr nezíská zlatistú farbu a papriky zmäknú.
  7. Hotové zapekané papriky môžete podávať samotné ako hlavné jedlo, alebo ich doplniť ryžou, zemiakovým pyré alebo šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *