Dark Mode Light Mode

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use

Zapekané papriky s mletým mäsom

Zapekané papriky s mletým mäsom Zapekané papriky s mletým mäsom
Zapekané papriky s mletým mäsom

Zapekané papriky s mletým mäsom sú lahodným jedlom, ktoré môžete ľahko pripraviť. Tu je jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 4 väčšie papriky (červené, žlté alebo zelené)
  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo zmes oboch)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 hrnček uvarenej ryže
  • 1 konzerva kvalitnej rajčinovej omáčky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Natieraná petržlenová vňať na ozdobenie

 

Advertisement

Zapekané papriky s mletým mäsom

Postup:

  1. Najprv predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Papriky opláchnite, odstráňte stonky a semienka. Ak sú nerovné, môžete opatrne odrezať aj spodnú časť, aby stáli stabilne.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu dozlatista. Pridajte mleté mäso a cesnak a smažte, kým sa mäso zmäkne a ostane mu minimum šťavy. Pridajte uvarenú ryžu a premiešajte.
  4. Mäsovou zmesou naplňte pripravené papriky a vložte ich do zapiekacieho hrnca.
  5. Nalejte rajčinovú omáčku do hrnca tak, aby papriky boli čiastočne zakryté.
  6. Hrnec s paprikami dajte do predhriatej rúry a pečte približne 30-40 minút, kým papriky nezmäknú a nezačnú sa ľahko hnednúť.
  7. Hotové papriky môžete ozdobiť natieranou petržlenovou vňaťou a podávať s čerstvým chlebom alebo šalátom.

Dobrú chuť!

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Previous Post
Zapekané kuracie rezne so šampiňonmi

Zapekané kuracie rezne so šampiňonmi

Next Post
Domáca francúzska bageta

Domáca francúzska bageta

Advertisement