Zapekané pečivo

Slovenský recept na zapekané pečivo:

Na prípravu budete potrebovať tieto suroviny:

  • 1 balenie lístkového cesta (cca 500 g)
  • 500 g mletej mäsa (hovädzie, bravčové alebo kombinované)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkva
  • soľ, korenie podľa vlastnej chuti
  • olej na opraženie

 

Zapekané pečivo

Postup prípravy:

Hovädzia roláda s cesnakom

Hovädzia roláda s cesnakom

Čítať viac »

  1. V hrnci zahrejte olej a osmahnite nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s pretlačeným cesnakom, kým cibuľa nezosklovatie.
  2. Pridajte mleté mäso a poriadne orestujte, kým svetložltá farba nezíska svetlohnedý odtieň.
  3. Nastrúhajte mrkvu a papriku a vložte ich do hrnca s mäsom. Restujte ešte niekoľko minút.
  4. Pridajte do zmesi soľ, korenie a iné dochucovadlá podľa vlastného uváženia.
  5. Vezmite jeden plát cesta a natrite ho olejom. Naň položte ďalší plát a pokračujte takto, až kým všetky pláty nebudú použité.
  6. Na vrchný plát cesta rozložte náplň a opatrne ho zrolujte do pevného valca.
  7. Preložte zrolované pečivo na plech s papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia približne 30-40 minút, alebo kým nedosiahne krásnu zlatohnedú farbu.
  8. Po upečení vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť pred krájaním. Podávajte zapekané pečivo teplé alebo studené, podľa vašich preferencií.

Vychutnajte si túto jednoduchú a chutnú voľbu zapekaného pečiva!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *