Zapekané penne s mletým mäsom

Zapekané penne s mletým mäsom sú výborné jedlo, ktoré sa ľahko pripravuje. Tu je recept podľa slovenských zvyklostí:

Suroviny:

  • 300 g penne
  • 500 g mletého mäsa
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička talianskych byliniek (suchý origano, bazalka, rozmarín atď.)
  • 200 g strúhaného syra (napr. parmezán)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olivový olej

 

Zapekané penne s mletým mäsom

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Uvarte penne v osolenej vode podľa pokynov na obale. Odmerte si 2 šálky varivej vody z hrnca s cestovinami a nechajte bokom.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
  4. Pridajte mleté mäso a opražte ho do zlato-hnedého. Pridajte paradajkový pretlak, talianske bylinky, soľ a korenie a nechajte variť asi 10 minút.
  5. Zmiešajte uvarené penne s pripraveným mletým mäsom a premiešajte.
  6. Preneste zmes do zapiekacieho hrnca a rovnomerne posypte strúhaným syrom.
  7. Nalejte pripravenú variaciu vody z cestovín na povrch zmesi.
  8. Zakryte zapiekací hrniec a vložte do predhriatej rúry. Pečte asi 20-25 minút, kým syr nezhnedne a jedlo sa dobre prehreje.
  9. Hotové zapekané penne s mletým mäsom môžete posypať čerstvými bylinkami a podávať s čerstvým zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *