Zapekané penne s mletým mäsom

Zapekané penne s mletým mäsom predstavujú skvelé jedlo, ktoré je jednoduché na prípravu. Tu je recept zameraný na slovenské tradície:

Suroviny:

  • 300 g penne cestovín
  • 500 g mletého mäsa (môže byť hovädzie alebo bravčové)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička talianskych byliniek (veľmi vhodné sú sušené origano, bazalka či rozmarín)
  • 200 g strúhaného syra (napríklad parmezán alebo iný obľúbený syr)
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • Olivový olej

 

Zapekané penne s mletým mäsom

Postup:

Zelerová polievka – recept

Zelerová polievka – recept

Čítať viac »

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Penne uvarte v osolenej vode podľa pokynov na obale. Z hrnca s cestovinami si odmerajte 2 šálky vody a odložte ich bokom.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu spolu s cesnakom, až kým nebudú zlatohnedé.
  4. Pridajte mleté mäso a opražte ho do zlatistého odtieňa. Potom do zmesi vmiešajte paradajkový pretlak, talianske bylinky, soľ a korenie a varte približne 10 minút.
  5. Zmiešajte uvarené penne s pripravovaným mletým mäsom a dôkladne premiešajte.
  6. Preneste zmes do zapekacieho nádoby a rovnomerne posypte strúhaným syrom.
  7. Nalejte rezervovanú vodu na povrch miešanice.
  8. Zakryte zapekaciu nádobu a vložte ju do predhriatej rúry. Pečte zhruba 20-25 minút, alebo kým syr nezačne hnednúť a jedlo nebude dostatočne teplé.
  9. Hotové zapekané penne s mletým mäsom môžete posypať čerstvými bylinkami a servírovať s čerstvým zeleninovým šalátom.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *