Ak chcete pripraviť zapekané prsia s broskynou a syrom, nasleduje recept po slovensky:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích prs bez kosti a pokožky
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • 2 broskyne, olúpané a nakrájané na tenké plátky
  • 200 g syra Gruyère alebo iného tvrdého syra, nastrúhaného
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekaného
  • čerstvý tymian a petržlen na ozdobenie

 

Zapekané prsia s broskyňou a syrom

Postup:

  1. Prvú vrstvu prsia osolíme a okoreníme podľa chuti. Rozkrojíme ich na polovicu, aby sme získali tenšie kúsky mäsa.
  2. Na rozpálenom panvici opečieme prsia na oleji z oboch strán dozlatista. Necháme ich oschnúť na tanieri.
  3. Veľký keramický alebo sklenený pekáč potrieme trochou olivového oleja. Na dno vyskladáme broskyne a pokryjeme ich plátkami kuracieho mäsa.
  4. Každú vrstvu posypeme syrom a posypeme nasekaným cesnakom. Postupujeme týmto spôsobom, kým nevyčerpáme mäso.
  5. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 20-25 minút, alebo kým sa syr nerozpustí a zvrchu nezískajú zlatistú farbu.
  6. Pred servírovaním ozdobíme čerstvým tymianom a petržlenom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *