Zapekané šampiňóny s mletým mäsom

Tu je jednoduchý recept na zapekané šampiňóny s mletým mäsom:

Suroviny:

  • 500 g šampiňónov
  • 300 g mletej múčky (hovädzie, bravčové alebo zmes)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička mletej papriky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 100 g strúhaného syra (napr. eidam, gouda alebo parmezán)

 

Zapekané šampiňóny s mletým mäsom

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 180 °C.
  2. Očistite šampiňóny a odstráňte nožičky. Nakrájajte nožičky na menšie kúsky.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a osmažte nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nebudú sklovité.
  4. Pridajte mleté mäso a nožičky šampiňónov. Smažte, kým mäso neztuhne.
  5. Pridajte sušený oregano, mletú papriku, soľ a korenie. Dobre premiešajte a odložte bokom.
  6. Šampiňóny naplňte zmesou mletého mäsa a nožičiek.
  7. Pokladte šampiňóny na plech vyložený pečiacim papierom a posypte ich strúhaným syrom.
  8. Pečte približne 15-20 minút, kým syr nezhnedne a šampiňóny nebudú mäkké.
  9. Hotové zapekané šampiňóny s mletým mäsom môžete podávať ako hlavné jedlo s prílohou alebo ako predjedlo.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *