Zapekané zemiaky s brokolicou a mrkvou

Pripravím pre vás úžasný recept na zapečené zemiaky s brokolicou a mrkvou!

Ingrediencie:

  • 4 väčšie zemiaky
  • 1 stredne veľká brokolica, rozdelená na drobné kvety
  • 2 stredne veľké mrkvy, nakrájané na tenké kruhy
  • 1 cibuľa, nasekaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 1 šálka strúhanky
  • 1/2 šálky cestoviny (nepovinné)
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1/2 šálky varenej smotany
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 1/2 čajovej lyžičky cesnaku v prášku
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
  • 1 šálka strúhaného syra

 

Koľko kalórií má džem?

Koľko kalórií má džem?

Čítať viac »

Pečené zemiaky s brokolicou a mrkvou

Návod na prípravu:

  1. Zemiaky uvaríme v osolenej vriacej vode, kým nie sú mäkké. Po uvarení ich necháme vychladnúť, olúpeme a nakrájame na plátky hrubé približne 1 cm.
  2. V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme brokolicu do polomäkka. Potom ju scedíme a odložíme nabok.
  3. Na stredne rozohriatej panvici rozpustíme maslo. Po rozohriatí pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich do zlatista.
  4. Pridáme múku a dobre premiešame, aby sme vytvorili jemnú zápražku. Postupne nalievame mlieko a smotanu na varenie, necháme zmes zovrieť a za stáleho miešania varíme, až kým omáčka nezhustne.
  5. Do omáčky vmiešame cesnakový prášok, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešame.
  6. Pekáč vymastíme a na dno poukladáme jednu vrstvu zemiakov. Na ňu pridáme vrstvu brokolice a mrkvy.
  7. Vrstvu zemiakov, brokolice a mrkvy zalejeme polovicou omáčky a posypeme polovicou strúhanky. Postup opakujeme s druhou vrstvou zemiakov, brokolice, mrkvy, omáčky a strúhanky.
  8. Vrch pokrmu posypeme syrom.
  9. Pekáč vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 20-25 minút, kým syr nezhnedne a nezačne sa roztápať.
  10. Akonáhle sú zemiaky a zelenina mäkké a syr na vrchu je roztopený a zlatý, môžeme jedlo vybrať z rúry.
  11. Pečené zemiaky s brokolicou a mrkvou podávame ihneď. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *