Zapekané zemiaky s klobásou

Ak hľadáte spôsob, ako pripraviť zapekané zemiaky s klobásou po slovensky, tu je jednoduchý a lahodný recept:

Suroviny:

  • 4 väčšie zemiaky
  • 4 klobásy
  • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 100 g nastrúhaného syra
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
  • olej na pečenie

 

Zapekané zemiaky s klobásou

Príprava:

Najlepši recept na medovníky

Najlepši recept na medovníky

Čítať viac »

  1. Na začiatku ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na tenké plátky. Cibuľu a papriku pokrájame na tenké prúžky.
  2. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a orestujeme cibuľu s paprikou, až kým nezmäknú.
  3. Klobásy nakrájame na kolieska.
  4. Pekáč alebo formu na pečenie vymastíme a na dno uložíme jednu vrstvu zemiakov. Posolíme a okoreníme podľa preferencií.
  5. Na vrstvu zemiakov položíme polovicu cibuľovo-paprikového mixu a rozložíme polovicu nakrájaných klobás.
  6. Pokračujeme druhou vrstvou zemiakov, na ktorú položíme zvyšok cibuľovo-paprikovej zmesi a klobás.
  7. Na vrch nasypeme nastrúhaný syr.
  8. Pekáč vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme približne 30-40 minút, kým zemiaky nezmäknú a syr sa nezapečie do zlatista.
  9. Hotové zapekané zemiaky s klobásou môžete podávať ako samostatné jedlo alebo s čerstvým chlebom a zeleninovým šalátom.

Dúfam, že si tieto zapekané zemiaky s klobásou vychutnáte! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *