Ak hľadáte spôsob, ako pripraviť zapekané zemiaky s klobásou po slovensky, tu je jednoduchý a lahodný recept:
Suroviny:
- 4 väčšie zemiaky
- 4 klobásy
- 1 cibuľa
- 1 červená paprika
- 100 g nastrúhaného syra
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
- olej na pečenie
Zapekané zemiaky s klobásou
Príprava:
- Na začiatku ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na tenké plátky. Cibuľu a papriku pokrájame na tenké prúžky.
- Na panvici rozohrejeme trošku oleja a orestujeme cibuľu s paprikou, až kým nezmäknú.
- Klobásy nakrájame na kolieska.
- Pekáč alebo formu na pečenie vymastíme a na dno uložíme jednu vrstvu zemiakov. Posolíme a okoreníme podľa preferencií.
- Na vrstvu zemiakov položíme polovicu cibuľovo-paprikového mixu a rozložíme polovicu nakrájaných klobás.
- Pokračujeme druhou vrstvou zemiakov, na ktorú položíme zvyšok cibuľovo-paprikovej zmesi a klobás.
- Na vrch nasypeme nastrúhaný syr.
- Pekáč vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme približne 30-40 minút, kým zemiaky nezmäknú a syr sa nezapečie do zlatista.
- Hotové zapekané zemiaky s klobásou môžete podávať ako samostatné jedlo alebo s čerstvým chlebom a zeleninovým šalátom.
Dúfam, že si tieto zapekané zemiaky s klobásou vychutnáte! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.