Zapražená polievka s rascou je tradičná slovenská pochúťka, ktorú môžete pripraviť nasledovne:
Suroviny:
- 1 cibuľa
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžica masla
- 1 liter zeleninového vývaru
- 4 zemiaky
- 1/2 hlávky kelu
- Soľ a korenie podľa chuti
- Petržlenová vňať na dozdobenie
Zapražená polievka s rascou
Postup:
- Cibuľu nakrájajte na jemné kúsky a ošúpte zemiaky. Kapustu nastrúhajte na tenké rezance.
- V hrnci rozpálte maslo a pridajte cibuľu. Smažte ju dozlatista.
- Potom pridajte múku a za stáleho miešania ju opražte, kým nezíska zlatistú farbu.
- Následne pridajte zeleninový vývar a premiešajte, aby sa múka rozpustila.
- Pridajte nakrájané zemiaky a kapustu. Varíme, kým sa zemiaky neuvária a kapusta stuhne.
- Podľa chuti osolte a okoreňte. Ak je polievka príliš hustá, môžete pridať trochu vody.
- Dobre premiešajte a nechajte ešte pár minút povariť.
- Na záver môžete polievku posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podávajte zapraženú polievku s rascou teplú. Dobrú chuť!