Zapražená polievka s rascou

Zapražená polievka s rascou je tradičná slovenská pochúťka, ktorú môžete pripraviť nasledovne:

Suroviny:

  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžica masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 4 zemiaky
  • 1/2 hlávky kelu
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na dozdobenie

 

Zapražená polievka s rascou

Postup:

  1. Cibuľu nakrájajte na jemné kúsky a ošúpte zemiaky. Kapustu nastrúhajte na tenké rezance.
  2. V hrnci rozpálte maslo a pridajte cibuľu. Smažte ju dozlatista.
  3. Potom pridajte múku a za stáleho miešania ju opražte, kým nezíska zlatistú farbu.
  4. Následne pridajte zeleninový vývar a premiešajte, aby sa múka rozpustila.
  5. Pridajte nakrájané zemiaky a kapustu. Varíme, kým sa zemiaky neuvária a kapusta stuhne.
  6. Podľa chuti osolte a okoreňte. Ak je polievka príliš hustá, môžete pridať trochu vody.
  7. Dobre premiešajte a nechajte ešte pár minút povariť.
  8. Na záver môžete polievku posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.

Podávajte zapraženú polievku s rascou teplú. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *