Ak hľadáte spôsob, ako pripraviť zápražku do polievky, tu je jednoduchý návod:
Ingrediencie:
- 2 lyžice masla alebo oleja
- 2 lyžice múky
Pokyny:
- Na strednom plameni rozohrejte maslo (alebo olej) v priestrannom hrnci.
- Pridajte múku a neustále premiešavajte, aby ste dosiahli základnú zmes alebo zápražku. Nechajte variť asi 3-5 minút, kým nezíska zlatohnedý odtieň.
- Použite zápražku ako základ v recepte na polievku. Môžete ju zakomponovať do zeleninovej polievky, hovädzej štavy, či bravčovej polievky a rôznych iných variantov.
Zápražka dodáva polievke bohatšiu konzistenciu a zlepšuje chuťové nuansy.
Ak máte akékoľvek ďalšie otázky alebo hľadáte recept na konkrétny typ polievky, neváhajte sa opýtať!