Zaváraná cvikla s chrenom

Zaváraná cvikla s chrenom je výborná príloha alebo prísada k mnohým pokrmom. Tu je jednoduchý recept, ako ju pripraviť:

Suroviny:

  • 500 g cvikly
  • 1 veľká ošúpaná a posekaná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička korenia na zaváranie
  • 1 šálka octu
  • 1 šálka cukru

 

Zaváraná cvikla s chrenom

Postup:

  1. Cviklu dôkladne umyte a ošúpte. Nakrájajte ju na tenké plátky alebo na hrubú siahajúcou stredne na veľkú mriežku.
  2. V hrnci zmiešajte cibuľu, cesnak, horčicu, soľ, čierne korenie, korenie na zaváranie, ocot a cukor. Dajte na sporák a zohrievajte na miernom ohni, kým sa cukor úplne rozpustí.
  3. Pridajte cviklu do hrnca a pomaly ju varte, kým nebude mäkká, ale ešte pevná. To môže trvať asi 30 až 40 minút. Počas varenia premiešajte zmes niekoľkokrát.
  4. Hotovú cviklu s chrenom nalejte do sterilizovaných pohárov a dobre uzatvorte. Skladujte v chladničke a nechajte ju ladiť aspoň 24 hodín pred konzumáciou.

Táto zaváraná cvikla s chrenom je skvelou prísadou k mäsu, syru či pečivu. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Matej píše:

    Toto som skušal prvýkrát.Ale toto čo mi teraz vyšlo bolo super.Tá zavaraná cvikla z chrenom chutila skvelo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *