Zaváraná cvikla s chrenom

Zavarená cvikla s chrenom predstavuje vynikajúcu prílohu alebo doplnok k rôznym pokrmom. Tu nájdete jednoduchý recept, ako ju pripraviť:

Ingrediencie:

  • 500 g cvikly
  • 1 veľká ošúpaná a nakrájaná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička korenia na zaváranie
  • 1 šálka octu
  • 1 šálka cukru

 

Červená repa so chrenom

Postup prípravy:

Kuracie prsia na pražský spôsob

Kuracie prsia na pražský spôsob

Čítať viac »

  1. Cviklu dôkladne umyte a ošúpte. Nakrájajte ju na tenké plátky alebo na stredne veľké kocky.
  2. V hrnci spojte cibuľu, cesnak, horčicu, soľ, čierne korenie, korenie na zaváranie, ocot a cukor. Následne položte na sporák a ohrevajte na miernom plameni, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  3. Pridajte nakrájanú cviklu do zmesi a varte ju na nízkej teplote, kým nezmäkne, ale zostane ešte pevná. Tento proces môže trvať približne 30 až 40 minút. Počas varenia zmes niekoľkokrát premiešajte.
  4. Hotovú cviklu s chrenom prelejte do sterilizovaných pohárov a dôkladne uzavrite. Uložte v chladničke a nechajte aspoň 24 hodín pred konzumáciou.

Táto zavaraná cvikla s chrenom je skvelou prílohou k mäsovým jedlám, syrom či pečivu. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Matej píše:

    Toto som skušal prvýkrát.Ale toto čo mi teraz vyšlo bolo super.Tá zavaraná cvikla z chrenom chutila skvelo.