Zavárané baranie rohy s dekom

Na prípravu zavarených baraních rohov budete potrebovať tieto suroviny:

  • 500 g baraních rohov
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 500 ml vývaru (môže byť hovädzí alebo zeleninový)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

 

Zavarané baranie rohy s dekom

Pokyny:

Špenát polievka

Špenát polievka

Čítať viac »

  1. Baraní rohy dôkladne umyte a rozkrájajte na menšie kúsky. Opláchnite ich pod prúdom vody, aby ste odstránili všetky nečistoty.
  2. Do hrnca dajte olej a maslo a nechajte ich rozpustiť na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte ich, kým nezískajú zlatistú farbu a nezmäknú.
  3. Vhoďte nakrájané baranie rohy do hrnca a restujte ich spolu s cibuľou a cesnakom približne 5-7 minút, kým nezhnednú.
  4. Posypte ich múkou a dôkladne premiešajte, aby sa všetko skvele spojilo.
  5. Postupne prilievajte vývar do hrnca, občas premiešajte a nechajte zmes vrieť, až kým nezhustne. Tento proces by mal trvať asi 15-20 minút.
  6. Dochutte zavarené baraní rohy soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  7. Servírujte zavarenie baraních rohov teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobou.

Tento recept na zavarené baraní rohy je vynikajúci spôsob, ako si vychutnať tradičnú slovenskú kuchyňu. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. KuchynskyMajster píše:

    Tento recept je úžasný! Baranie rohy som nikdy predtým neskúšal, ale po prečítaní tohto článku sa na to teším. Určite vyskúšam a verím, že výsledok bude skvelý. Ďakujem za inšpiráciu!

  2. ZabavnyPetrik píše:

    Wow, aký zaujímavý recept! Baranie rohy sú niečo nové pre mňa, ale milujem objavovanie tradičných jedál. Určite to vyskúšam a priateľov prekvapím! Dík za zdieľanie!

  3. SvetlyDen píše:

    Toto vyzerá ako fantastické jedlo! Rád skúšam nové recepty a tento je naozaj lákavý. Nemôžem sa dočkať, kedy ho pripravím a podám rodine. Som si istý, že budú nadšení!

  4. MilyVlado píše:

    Perfektný recept na baranie rohy! Hneď som dostal chuť na tradičné slovenské jedlo. Určite ho zaradím do svojho menu na víkendovú večeru. Ďakujem za tipy!

  5. HravyMarek píše:

    Jéj, zavarané baranie rohy vyzerajú skvelo! Nevedel som, že sa dajú takto pripraviť. Veľmi sa teším na varenie a dúfam, že to bude chutiť skvele ako v článku.

  6. SladkaRuzicka píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Mám rada tradičné jedlá a baranie rohy sú niečo zvláštne. Hneď si ho zapíšem a pripravím pre moju rodinu. Teším sa na hodnotenie!

  7. ZelenyJanko píše:

    Skvelý návod na prípravu baraních rógov! Vždy som sa ich bál skúsiť, ale po tomto recepte ich určite vyskúšam. Ďakujem za jednoduché kroky a inšpiráciu k vareniu!