Zavárané baranie rohy s dekom

Pre zavaranie baraních rohov potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g baraninových rohov
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 500 ml vývaru (môžete použiť hovädzí alebo zeleninový vývar)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

 

Zavárané baranie rohy s dekom

Postup:

  1. Baraní rohy dôkladne očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Opláchnite ich pod tečúcou vodou, aby ste odstránili prípadné nečistoty.
  2. Do hrnca pridajte olej a maslo a nechajte ho rozpustiť pri strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nebudú zlatisté a mäkké.
  3. Pridajte nakrájané baranie rohy do hrnca a orestujte ich spolu s cibuľou a cesnakom asi 5-7 minút, kým nezhnednú.
  4. Posypte nad rozpékací zmesou múku a premiešajte, aby sa všetko dobre spojilo.
  5. Pomaly prilievajte vývar do hrnca, občas premiešajte a nechajte zmes povariť až do zhustnutia. To by malo trvať približne 15-20 minút.
  6. Dochutte zavarené baraní rohy soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  7. Podávajte zavaranie baraních rohov teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobu.

Tento recept na zavarené baraní rohy je skvelý spôsob, ako si vychutnať tradičnú slovenskú kuchyňu. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

7 Komentárov

  1. KuchynskyMajster píše:

    Tento recept je úžasný! Baranie rohy som nikdy predtým neskúšal, ale po prečítaní tohto článku sa na to teším. Určite vyskúšam a verím, že výsledok bude skvelý. Ďakujem za inšpiráciu!

  2. ZabavnyPetrik píše:

    Wow, aký zaujímavý recept! Baranie rohy sú niečo nové pre mňa, ale milujem objavovanie tradičných jedál. Určite to vyskúšam a priateľov prekvapím! Dík za zdieľanie!

  3. SvetlyDen píše:

    Toto vyzerá ako fantastické jedlo! Rád skúšam nové recepty a tento je naozaj lákavý. Nemôžem sa dočkať, kedy ho pripravím a podám rodine. Som si istý, že budú nadšení!

  4. MilyVlado píše:

    Perfektný recept na baranie rohy! Hneď som dostal chuť na tradičné slovenské jedlo. Určite ho zaradím do svojho menu na víkendovú večeru. Ďakujem za tipy!

  5. HravyMarek píše:

    Jéj, zavarané baranie rohy vyzerajú skvelo! Nevedel som, že sa dajú takto pripraviť. Veľmi sa teším na varenie a dúfam, že to bude chutiť skvele ako v článku.

  6. SladkaRuzicka píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Mám rada tradičné jedlá a baranie rohy sú niečo zvláštne. Hneď si ho zapíšem a pripravím pre moju rodinu. Teším sa na hodnotenie!

  7. ZelenyJanko píše:

    Skvelý návod na prípravu baraních rógov! Vždy som sa ich bál skúsiť, ale po tomto recepte ich určite vyskúšam. Ďakujem za jednoduché kroky a inšpiráciu k vareniu!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *