Zavárané uhorky s dekom, známe také jako kyslé uhorky, jsou tradičním slovenským pokrmem. Zde je jednoduchý recept, jak je připravit:

Ingrediencie:

  • 1 kg malých uhorky
  • 2 hrste čerstvého kôpru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice horčičných semienok
  • 1 polievková lyžica soli
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 polievková lyžica octu
  • 1 liter vody

 

Zavárané uhorky s dekom

Postup:

  1. Uhorky poriadne umyte a odstráňte ich končeky. Môžete ich nechať celé alebo ich nakrájajte na menšie plátky, podľa preferencie.
  2. Do hrnca s horúcou vodou pridajte soľ, cukor, ocot a dôkladne premiešajte, kým sa soľ a cukor úplne nerozpustia.
  3. Do sterilizovanej sklenice pridajte cesnak, kôpor a horčičné semienka. Potom pridajte uhorky.
  4. Sklenicu naplňte pripraveným roztokom. Uhorky by mali byť úplne ponorené vo vode.
  5. Zakryte sklenicu viečkom a nechajte uhorky kvasiť pri izbovej teplote po dobu 3 až 5 dní.
  6. Potom premiestnite sklenicu do chladničky, aby sa uhorky dostatočne ochladili a uchovali.

Môžete si vychutnať tieto zavárané uhorky samotné alebo ich použiť ako súčasť šalátov, sendvičov a iných jedál. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *