Zavárané uhorky s dekom, známe také jako kyslé uhorky, jsou tradičním slovenským pokrmem. Zde je jednoduchý recept, jak je připravit:
Ingrediencie:
- 1 kg malých uhorky
- 2 hrste čerstvého kôpru
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice horčičných semienok
- 1 polievková lyžica soli
- 1 polievková lyžica cukru
- 1 polievková lyžica octu
- 1 liter vody
Zavárané uhorky s dekom
Postup:
- Uhorky poriadne umyte a odstráňte ich končeky. Môžete ich nechať celé alebo ich nakrájajte na menšie plátky, podľa preferencie.
- Do hrnca s horúcou vodou pridajte soľ, cukor, ocot a dôkladne premiešajte, kým sa soľ a cukor úplne nerozpustia.
- Do sterilizovanej sklenice pridajte cesnak, kôpor a horčičné semienka. Potom pridajte uhorky.
- Sklenicu naplňte pripraveným roztokom. Uhorky by mali byť úplne ponorené vo vode.
- Zakryte sklenicu viečkom a nechajte uhorky kvasiť pri izbovej teplote po dobu 3 až 5 dní.
- Potom premiestnite sklenicu do chladničky, aby sa uhorky dostatočne ochladili a uchovali.
Môžete si vychutnať tieto zavárané uhorky samotné alebo ich použiť ako súčasť šalátov, sendvičov a iných jedál. Dobrú chuť!