Zavárané paradajky s bazalkou

Toto je jednoduchý postup na zhotovenie zavarovaných paradajok s bazalkou:

Na prípravu budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 kg paradajok
  • 2-3 zväzky čerstvej bazalky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica octu (s 6% kyseliny)

 

Zavárané paradajky s bazalkou

Postupujte podľa nasledujúcich krokov:

Ako uvarťt ovsené vločky?

Ako uvarťt ovsené vločky?

Čítať viac »

  1. Dôkladne umyte paradajky a odstraňte stopky. Ak sú väčšie, rozkrojte ich na polovice alebo nakrájajte na menšie kusy.
  2. Opláchnite bazalku a osušte ju. Listy strhnite zo stoniek.
  3. V hrnci zmiešajte paradajky, bazalku, pretlačený cesnak, soľ, cukor a ocot. Jemne všetko premiešajte.
  4. Priveďte zmes na strednom plameni do varu a varte 10-15 minút, kým paradajky nezmäknú a chute sa prepoja.
  5. Medzitým si pripravte sterilizované sklenené nádoby a ich viečka.
  6. Naplňte sklenice zmesou, pričom ponechajte približne 1 cm voľného miesta od vrchu. Uzavrite viečka.
  7. Sklenené nádoby s paradajkami a bazalkou ponorte do nádoby s vriacou vodou na 15-20 minút, aby sa sterilizácia správne uskutočnila.
  8. Vyberte sklenice z vody a nechajte ich vychladnúť na izbovú teplotu.
  9. Overte, či sú všetky sklenice správne zatvorené. Tie, ktoré sa nedajú stiahnuť, uskladnite v chlade a spotrebujte ako prvé.

Vaše zavarované paradajky s bazalkou sú hotové! Môžete ich využiť ako pochúťku k raňajkovým sendvičom, do omáčok na cestoviny alebo ako prílohu k rôznym jedlám. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Tomáš123 píše:

    Tento recept na zavařené paradajky s bazalkou vyzerá super! Určite ho vyskúšam, keďže milujem paradajky. Myslím, že bazalka dodá jedlu skvelú chuť. Ďakujem za tipy na sterilizáciu, to sa mi hodí!

  2. ZelenáBaba píše:

    Wow, zavařené paradajky s bazalkou znie úžasne! Rada varím a toto je perfektný spôsob, ako si uchovať chuť leta. Veľmi sa teším na tú vôňu bazalky. Ešte raz ďakujem za skvelý recept!

  3. PetrikKuchár píše:

    Tento recept sa mi veľmi páči! Paradajky a bazalka sú skvelá kombinácia. Vždy hľadám nové spôsoby, ako ich využiť a toto je presne to, čo potrebujem. Určite to vyskúšam čoskoro!

  4. JankaM píše:

    Úžasný recept! Zavařené paradajky budú skvelé do šalátov a omáčok. Vďaka za jednoduchý postup a tipy. Teším sa, ako si ich užijem v zime! Bazalka je moja obľúbená bylinka!

  5. KulinárskyNinja píše:

    Tento návod na zavařené paradajky je presne to, čo som hľadal! Mám rád varenie a tento recept mi veľmi pomôže pri príprave chutných jedál na zimné večery. Super práca!

  6. RoboDoma píše:

    Paradajky s bazalkou? To znie fantasticky! Som si istý, že táto zaváranina bude chutiť výborne aj po niekoľkých mesiacoch. Určite to vyskúšam a urobím aj pre rodinu. Ďakujem za inšpiráciu!

  7. Zlatko78 píše:

    Skvelý nápad s týmito zavařenými paradajkami! Mám rád jednoduché recepty a tento vyzerá presne tak. Teším sa na to, ako ich použijem k mojim obľúbeným jedlám!

  8. _Katka_ píše:

    ‚Paradajky s bazalkou‘ sú môj obľúbený snack! Tento recept určite otestujem a som nadšená, aké jednoduché to je! Ďakujem za jasný návod, ktorý všetko uľahčuje.

  9. !Jozefka! píše:

    ‚Zavárané paradajky‘ sú ideálne pre každého milovníka dobrého jedla! Tento recept vyzerá jednoducho úžasne! Rýchlo ho vyskúšam aj ja doma – už sa neviem dočkať chuti leta aj počas zimy!

  10. #VarenieSrdcom# píše:

    ‚Zavárané paradajky‘ sú určite hitom každej kuchyne! Skvelé rady ohľadom sterilizácie ma veľmi potešili – teším sa na tú chuť o pár mesiacov. Ďakujem za tento úžasný príspevok!