Zavarený hlávkový šalát je ľahko pripraviteľné a chutné jedlo. Nižšie nájdete postup, ako si ho môžete vytvoriť:
Potrebné ingrediencie:
- Hlávkový šalát
- Cibuľa
- Paprika
- Olej
- Ocot
- Soľ
- Cukor
Zavarený hlávkový šalát
Postup prípravy:
- Dôkladne odstráňte vonkajšie listy hlávkového šalátu a umyte ho pod tečúcou vodou. Potom ho nakrájajte na tenké prúžky.
- Cibuľu umyte a nakrájajte na polmesiačiky po odlúpení šupky.
- Papriku očistite od semien a rozkrájajte na dlhé pásiky.
- Na panvici zohrejte olej, pridajte cibuľu a papriku a opražte ich, kým nezmäknú.
- Potom pridajte ocot, soľ a cukor podľa vkusu a nechajte zmes variť približne 2-3 minúty.
- Spájajte zmes s hlávkovým šalátom a nechajte ju trochu vychladnúť.
- Šalát podávajte chladený. Prajeme vám dobrú chuť!
Verím, že tento recept vám pomôže pri príprave zavaraného hlávkového šalátu. Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte sa opýtať!