Zelené orechy v mede recept

 

Tento je jednoduchý návod na prípravu zelených orechov v mede:

 

Suroviny:

  • 250 g zelených orechov
  • 250 g medu
  • 1 čajová lyžička škorice (nepovinné)
  • 1 vanilkový struk (nepovinné)

 

Recept na zelené orechy v mede

 

Postup:

 

  1. Ošúpte zelené orechy z vonkajšej šupky. Musíte použiť mladé a stále zelené orechy.
  2. Varte orechy vo vriacej vode približne 10 minút. Týmto krokom zmiernite ich horkú chuť.
  3. Po uvarení nechajte orechy vychladnúť a odstráňte z nich šupku.
  4. V širokom hrnci zahrejte med na strednej teplote. Pridajte škoricu a vydlabaný vanilkový struk pre obohatenie chuti (nepovinné).
  5. Opatrne pridávajte orechy do hrnca s medom a miešajte, až kým nie sú orechy rovnomerne pokryté medom.
  6. Pokračujte v miešaní orechov v mede na strednom ohni po dobu 5-10 minút, kým sa med nezačne zahusťovať.
  7. Následne preneste orechy v mede do pohárov alebo iných vhodných nádob a nechajte ich vychladnúť.
  8. Hotovú pochúťku môžete uchovávať v chladničke po dobu až 2-3 mesiacov.

 

Nezabúdajte, že konzumácia zelených orechov v mede by mala byť obmedzená, pretože môžu mať projímavé účinky.

Zeleninový wok s krevetami

Zeleninový wok s krevetami

Čítať viac »

 

Dobrú chuť!

Zelené orechy v mede recept-2

2) Zelené orechy v mede recept

Zelené orechy v mede sú výnimočná liečivá pochúťka, ktorá zapadá do kategórie tradičných receptov. Príprava je jednoduchá, no výsledok poteší svojou chuťou a priaznivými účinkami na zdravie. Tento recept vám ukáže, ako si túto lahôdku jednoducho vyrobiť doma.

Ingrediencie na Zelené Orechy v Mede

Na zhotovenie zelených orechov v mede budete potrebovať tieto zložky:

  • 200 gramov zelených orechov
  • 500 gramov medu (ideálne prírodného a kvalitného)
  • 2 citróny (na ochutenie a aromatizáciu)
  • 1 liter vody
  • Štipka soli

Postup Prípravy

Na prípravu zelených orechov v mede postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Orechy dôkladne umyte a odstráňte ich vonkajšiu šupku. Pracujte s mladými, ešte mäkkými orechmi.
  2. Vo veľkom hrnci zohrejte vodu a pridajte do nej štipku soli. Voda by mala byť dostatočne horúca na zmäknutie orechov.
  3. Orechy varte približne 10 minút. Po uvarení ich sceďte a nechajte vychladnúť.
  4. V inom nádobe zmiešajte med s nadrobenými citrónmi a potom skombinujte med s varenými orechmi.
  5. Hotovú zmes premiešajte a uložte do uzatvárateľných sklenených nádob. Nechajte ju na chladnom mieste aspoň na 2-3 týždne.

Zelené orechy v mede sú skvelým doplnkom do rôznych jedál, alebo môžu byť podávané samostatne ako dezert. Využitie tohto receptu vám prinesie radosť z varenia a zároveň aj zdravotné výhody!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Eliska87 píše:

    Ďakujem za recept! Určite si ho vyskúšam, znie to veľmi chutne a ľahko. Už sa teším na výsledok!

  2. Rudolf Holeczyova píše:

    Zelené orechy v mede sú výborné na zlepšenie imunity a celkovej vitality. Skvelý recept!

  3. Bohus14 píše:

    Recept na zelené orechy v mede je skvelý. Určite si ho vyskúšam.

  4. Irma28 píše:

    Ďakujem za recept. Mám zelené orechy a hneď ich dám do medu podľa tvojho návodu.