Zeleninová polievka s rezancami

Predstavujem vám recept na polievku so zeleninou a rezancami:

Suroviny:

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nasekaná na jemno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 2 mrkvy, rozkrájané na kolieska
  • 2 zemiaky, rozkrájané na kocky
  • 1 zväzok tmavozelenej zeleniny (špenát, listový kel, petržlen), nasekaný na jemno
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • 1 hrst rezancov

 

Polievka so zeleninou a rezancami

Postup:

Bryndzová polievka so slaninou

Bryndzová polievka so slaninou

Čítať viac »

  1. V hrnci rozohrejte olivový olej a na ňom orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
  2. Potom pridajte mrkvu a zemiaky a restujte ich niekoľko minút, dokiaľ sa nezjemnia.
  3. Pridajte zeleninový vývar, sušený tymián, soľ a korenie. Polievku varte asi 15-20 minút, pokiaľ zelenina nezmekne.
  4. Pridajte nasekanú zelenú zeleninu a varte ešte niekoľko minút, aby zmäkla, ale zostala svieža.
  5. V samostatnom hrnci pripravte rezance podľa pokynov na obale. Opláchnite ich vodou, aby sa nespojili.
  6. Do každej porcie polievky pridajte hrst rezancov. Ihneď podávajte.

Verím, že si túto lahodnú polievku so zeleninou a rezancami skvele vychutnáte!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *