Predstavujem vám recept na polievku so zeleninou a rezancami:
Suroviny:
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nasekaná na jemno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 2 mrkvy, rozkrájané na kolieska
- 2 zemiaky, rozkrájané na kocky
- 1 zväzok tmavozelenej zeleniny (špenát, listový kel, petržlen), nasekaný na jemno
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
- Soľ a čierne korenie podľa vkusu
- 1 hrst rezancov
Polievka so zeleninou a rezancami
Postup:
- V hrnci rozohrejte olivový olej a na ňom orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
- Potom pridajte mrkvu a zemiaky a restujte ich niekoľko minút, dokiaľ sa nezjemnia.
- Pridajte zeleninový vývar, sušený tymián, soľ a korenie. Polievku varte asi 15-20 minút, pokiaľ zelenina nezmekne.
- Pridajte nasekanú zelenú zeleninu a varte ešte niekoľko minút, aby zmäkla, ale zostala svieža.
- V samostatnom hrnci pripravte rezance podľa pokynov na obale. Opláchnite ich vodou, aby sa nespojili.
- Do každej porcie polievky pridajte hrst rezancov. Ihneď podávajte.
Verím, že si túto lahodnú polievku so zeleninou a rezancami skvele vychutnáte!