Zemiaková placka s bryndzou

Zemiakové placky s bryndzou.

Ingrediencie:

  • 4 veľké zemiaky, olúpané a nastrúhané
  • 1 cibuľa, jemne pokrájaná
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice hladkej múky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
  • Maslo alebo olej na vyprážanie
  • 150 – 200 g bryndze

 

Cestoviny s praženou kapustou a slaninou

Cestoviny s praženou kapustou a slaninou

Čítať viac »

Zemiakové placky s bryndzou

  1. V mise spojte nastrúhané zemiaky, nasekanú cibuľu, vajcia a hladkú múku. Dobre premiešajte.
  2. Podľa chuti osoľte a okoreňte cesto.
  3. Na panvici rozohrejte maslo alebo olej na strednom ohni.
  4. Na panvicu dávajte placky z pripraveného cesta, ktoré vytvarujete pomocou lyžice alebo rúk. Placky by mali mať hrúbku približne 1 cm.
  5. Opečte placky z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu.
  6. Po upečení placky vyberte z panvice a uložte ich na papierový uterák, aby sa odstránil nadbytočný tuk.
  7. Servírujte placky posypané drobno nasekanou bryndzou. Podľa chuti môžete pridať aj trošku strúhanej slaniny alebo nasekaného čerstvého kôpru.

Zemiakové placky s bryndzou predstavujú vynikajúci príklad jednoduchého a chutného slovenského jedla, ktoré spája tradičné slovenské chuti – zemiaky a bryndzu.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Lena píše:

    Tak tieto s bryndzou sú ešte oveľa lepšie, ako tie klasické.