Zemiaková plnka do pirohov

Aby ste si pripravili zemiakovú náplň do pirohov, budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 4 veľké zemiaky
  • ½ šálky mlieka
  • 2 lyžice masla
  • ½ cibule, jemne nasekanej
  • 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • ¼ čajovej lyžičky čierneho korenia
  • ½ šálky strúhaného syra (napríklad eidam alebo čedar)

 

Náplň zo zemiakov do pirohov

Postup:

Kuracie prsia s kyslou smotanou

Kuracie prsia s kyslou smotanou

Čítať viac »

  1. Zemiaky dôkladne umyte a varte vo vriacej vode, až kým nebudú mäkké. Odstráňte z ohňa a nechajte ich vychladnúť.
  2. Na strednom ohni rozohrejte maslo v hrnci a pridajte jemne nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým nezmäknú a nezískajú ľahko zlatohnedú farbu.
  3. Olúpte zemiaky a rozmačkajte ich vidličkou alebo pomocou pasírovacieho zariadenia. Pridajte ich k cibuli a cesnaku v hrnci.
  4. Dobre premiešajte zemiakovú zmes s mliekom, soľou a korením. Pokračujte v miešaní, kým náplň nebude hladká a homogénna.
  5. Strúhaný syr pridajte do zemiakovej náplne a dôkladne zamiešajte, až kým sa syr úplne nespojí so zmesou.

Vaša zemiaková náplň do pirohov je teraz pripravená a môžete ju použiť na plnenie pirohov. Stačí ju rozotrieť na cesto a pokračovať v pečení podľa vášho receptu na pirohy. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *