Ak chcete pripraviť zemiakovú plnku do pirohov, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 4 veľké zemiaky
- ½ šálky mlieka
- 2 lyžice masla
- ½ cibule, jemne nakrájaná
- 1 strúčik cesnaku, jemne nakrájaný
- ½ čajovej lyžičky soli
- ¼ čajovej lyžičky čierneho korenia
- ½ šálky strúhaného syra (napríklad eidam alebo čedar)
Zemiaková plnka do pirohov
Postup:
- Zemiaky dôkladne umyte a dajte variť vo vriacej vode, až kým nebudú mäkké. Odstavte z ohňa a nechajte ich chladnúť.
- Na strednom ohni rozohrejte maslo v hrnci a pridajte jemne nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým nebudú mäkké a ľahko zlato-hnedé.
- Olúpeme zemiaky a pretlačíme ich vidličkou alebo pretlačovačom na zemiaky. Pridajte ich k cibuľke a cesnaku v hrnci.
- Premiešajte zemiakovú zmes s mliekom, soľou a korením. Pokračujte v miešaní, kým zmes nebude hladká a dobre premiešaná.
- Pridajte strúhaný syr do zemiakovej plnky a dôkladne premiešajte, až kým sa syr úplne nevstrebe do zmesi.
Vaša zemiaková plnka do pirohov je teraz hotová a môžete ju použiť na naplnenie vašich pirohov. Stačí ju naniesť na cesto na pirohy a pokračovať v procese pečenia podľa receptu na pirohy. Dobrú chuť!