Predstavujem vám recept na zemiakové guľky s mletým mäsom:
Ingrediencie:
- 4 stredne veľké zemiaky
- 250 g mletej hovädzej alebo bravčovej zmesi
- 1 cibuľa, drobne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička sušeného rozmarínu
- Soľ a korenie podľa preferencie
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice oleja na vyprážanie
- Strúhanka (na obaľovanie)
Zemiakové guľky s mletým mäsom
Postup prípravy:
- Zemiaky očistíme a uvaríme do mäkka. Následne ich scedíme a necháme vychladnúť.
- V širšej panvici rozpustite maslo a pridajte olej. Orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
- Pridajte mleté mäso a opražte ho, až kým nebude dobre prepečené. Pomocou vidličky ho rozdrvte, aby sa predišlo vzniku hrudiek.
- Do panvice vmiešajte mletú červenú papriku, rozmarín, soľ a korenie. Poriadne premiešajte a odstavte zo sporáka.
- Vychladnuté zemiaky rozdrvte na hladkú kašu. Môžete ich tiež rozdrviť vidličkou, ak preferujete.
- Z pripravenej kaše vytvarujte malé guľky.
- Guľky obaľte v strúhanke.
- Panvicu opäť zohrejte a pridajte olej na vyprážanie. Opečte guľky zo všetkých strán dozlatista.
- Servírujte ešte teplé.
Verím, že tento recept vyskúšate a bude Vám chutiť. Prajem dobrú chuť!