Zemiakové klobúčiky s mletým mäsom

Predstavujem vám recept na zemiakové guľky s mletým mäsom:

Ingrediencie:

  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 250 g mletej hovädzej alebo bravčovej zmesi
  • 1 cibuľa, drobne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička sušeného rozmarínu
  • Soľ a korenie podľa preferencie
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice oleja na vyprážanie
  • Strúhanka (na obaľovanie)

 

Zemiakové guľky s mletým mäsom

Postup prípravy:

Šalát s balkánskym syrom

Šalát s balkánskym syrom

Čítať viac »

  1. Zemiaky očistíme a uvaríme do mäkka. Následne ich scedíme a necháme vychladnúť.
  2. V širšej panvici rozpustite maslo a pridajte olej. Orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
  3. Pridajte mleté mäso a opražte ho, až kým nebude dobre prepečené. Pomocou vidličky ho rozdrvte, aby sa predišlo vzniku hrudiek.
  4. Do panvice vmiešajte mletú červenú papriku, rozmarín, soľ a korenie. Poriadne premiešajte a odstavte zo sporáka.
  5. Vychladnuté zemiaky rozdrvte na hladkú kašu. Môžete ich tiež rozdrviť vidličkou, ak preferujete.
  6. Z pripravenej kaše vytvarujte malé guľky.
  7. Guľky obaľte v strúhanke.
  8. Panvicu opäť zohrejte a pridajte olej na vyprážanie. Opečte guľky zo všetkých strán dozlatista.
  9. Servírujte ešte teplé.

Verím, že tento recept vyskúšate a bude Vám chutiť. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *