Zemiakové placky s bryndzou

Zemiakové placky s bryndzou

Suroviny:

  • 4 veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 vajce
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie
  • Olej na smaženie
  • 200 g bryndze
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu (voliteľné)

 

Zemiakové placky s bryndzou

  1. Zemiaky očistíme, nastrúhame a cibuľu nadrobno nasekáme.
  2. V miske spojíme nastrúhané zemiaky s nasekanou cibuľou.
  3. Pridáme vajce, hladkú múku, soľ a mleté čierne korenie. Dobre premiešame, aby sme dosiahli cesto s hustejšou konzistenciou.
  4. Na panvici zohrejeme olej na strednej teplote.
  5. Naberieme lyžicou porcie zmesi a na panvici ich rukami mierne sploštíme, čím vytvoríme placky. Smažíme ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  6. Hotové placky vyberieme z panvice a uložím ich na papierový uterák, aby sa odkvapkal prebytočný olej.
  7. Na každú placku položíme kúsok bryndze.
  8. Na dekoráciu môžeme pridať nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.

Zemiakové placky s bryndzou sú obľúbeným slovenským jedlom, ktoré môže slúžiť ako chutná príloha alebo ako samostatné jedlo. Ich kombinácia zemiakov a bryndze vytvára z tohto pokrmu skutočne lahodný zážitok.

Citrónové košíčky – Rýchly recept 28 min

Citrónové košíčky – Rýchly recept 28 min

Čítať viac »

 

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. marika píše:

    A keď dáme smotanu na vrch, tak to je neprekonatelné.

  2. Maja píše:

    Áno ale vieš, že kyslú smotanu môžeš dať aj do cesta Marika?