Zemiakové placky s bryndzou

Zemiakové placky s bryndzou.

Ingrediencie:

  • 4 väčšie zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 vajce
  • 3 lyžice hladkej múky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olej na vyprážanie
  • 200 g bryndze
  • Čerstvá petržlenová vňať na dozdobenie (voliteľné)

 

Zemiakové placky s bryndzou

  1. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a cibuľu jemne nasekáme.
  2. V miske zmiešame nastrúhané zemiaky a nasekanú cibuľu.
  3. Pridáme vajce, hladkú múku, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešame, aby sme získali cestovinu s hustšou konzistenciou.
  4. Na panvici rozohrejeme olej na strednom ohni.
  5. Naberieme lyžicou porcie cestoviny a na panvici ich rukami trochu sploštíme, aby sme vytvorili placky. Vyprážame ich z oboch strán, kým nezohnednú a nebudú pekne zlatisté.
  6. Hotové placky vyberieme z panvice a necháme ich odkvapkať na papierovom uteráku.
  7. Na každú placku narazíme malý kúsok bryndze.
  8. Na dozdobenie môžeme použiť nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.

Zemiakové placky s bryndzou sú tradičným slovenským pokrmom, ktorý môže byť podávaný ako chutná príloha alebo aj samostatný pokrm. Ich kombinácia zemiakov a bryndze robí z tohto jedla skutočnú lahôdku.

 

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. marika píše:

    A keď dáme smotanu na vrch, tak to je neprekonatelné.

  2. Maja píše:

    Áno ale vieš, že kyslú smotanu môžeš dať aj do cesta Marika?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *