Zemiakové placky s bryndzou.
Ingrediencie:
- 4 väčšie zemiaky
- 1 cibuľa
- 1 vajce
- 3 lyžice hladkej múky
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Olej na vyprážanie
- 200 g bryndze
- Čerstvá petržlenová vňať na dozdobenie (voliteľné)
Zemiakové placky s bryndzou
- Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a cibuľu jemne nasekáme.
- V miske zmiešame nastrúhané zemiaky a nasekanú cibuľu.
- Pridáme vajce, hladkú múku, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešame, aby sme získali cestovinu s hustšou konzistenciou.
- Na panvici rozohrejeme olej na strednom ohni.
- Naberieme lyžicou porcie cestoviny a na panvici ich rukami trochu sploštíme, aby sme vytvorili placky. Vyprážame ich z oboch strán, kým nezohnednú a nebudú pekne zlatisté.
- Hotové placky vyberieme z panvice a necháme ich odkvapkať na papierovom uteráku.
- Na každú placku narazíme malý kúsok bryndze.
- Na dozdobenie môžeme použiť nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.
Zemiakové placky s bryndzou sú tradičným slovenským pokrmom, ktorý môže byť podávaný ako chutná príloha alebo aj samostatný pokrm. Ich kombinácia zemiakov a bryndze robí z tohto jedla skutočnú lahôdku.
A keď dáme smotanu na vrch, tak to je neprekonatelné.
Áno ale vieš, že kyslú smotanu môžeš dať aj do cesta Marika?