Tu je návod na prípravu zemiakového šalátu a kuracích rezňov:
Ako ingrediencie:
- 6 veľkých zemiakov
- 1 veľká cibuľa
- 3 vajcia
- 4 lyžice majonézy
- 3 lyžice kyslej smotany
- 2 lyžice horčice
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
Príprava zemiakového šalátu a kuracích rezňov (s fotografiami)
Pokyny:
- Uvarte zemiaky v osolenej vriacej vode, pokiaľ nezmäknú. Následne ich nechajte vychladnúť a potom ich ošúpte.
- Pokrájajte zemiaky na malé kúsky a vložte ich do väčšej misy.
- Cibuľu nakrájajte na tenké prúžky a vmiešajte ju k zemiakom.
- Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a nakrájame na malé kusy. Pridáme ich do misky.
- V samostatnej miske zmiešajte majonézu, kyslú smotanu, horčicu, soľ a korenie. Túto kombináciu pridajte k zemiakom a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Zemiakový šalát umiestnite do chladničky a nechajte odpočívať minimálne hodinu pred podávaním.
Ako ingrediencie:
- 4 kuracie filety
- 2 vajcia
- 1 šálka strúhankovej zmesi
- 1/2 šálky múky
- Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- 4 lyžice rastlinného oleja

Príprava zemiakového šalátu a kuracích rezňov (s fotografiami)
Pokyny:
- Kuracie filety ochutnajte soľou a korením podľa vlastnej preferencie.
- V miske prešľahajte vajcia. V druhej miske zmiešajte múku a strúhanku.
- Na panvici zohrejte olej.
- Každý kurací rezeň dôkladne ponorte do vajcia a následne do zmesi múky a strúhanky, aby bol celý pokrytý.
- Kuracie rezne opražte na horúcom oleji z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé a dôkladne prepečené.
- Hotové kuracie rezne nechajte odkvapkať na papierovej utierke, aby ste odstránili prebytočný olej.
Servírujte zemiakový šalát so šťavnatými kuracími plátkami a máte možnosť si užiť vynikajúce jedlo.
Prajem vám príjemné požívanie!
2) Zemiakový šalát a kuracie rezne
Ingrediencie:
- 1 kg zemiakov
- 3-4 stredne veľké mrkvy
- 3-4 vajcia
- 1 cibuľa (najlepšie jarná)
- 3-4 kyslé uhorky
- 200 g majonézy
- 2-3 lyžice horčice (podľa preferencie)
- Soľ a čierne korenie (podľa preferencie)
- Petržlenová vňať (na dekoráciu)
Príprava:
- Zemiaky dôkladne umyjeme a varíme v šupke vo vriacej osolenej vode do úplného zmäknutia, približne 20-30 minút. Po uvarení ich necháme vychladnúť a potom ich olúpať.
- Mrkvu dôkladne umyjeme, olúpať a nakrájame na malé kocky, následne ju uvaríme v osolenej vode do mletého stavu.
- Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpať a nakrájame na menšie kusy.
- Na doske nakrájame vychladnuté zemiaky na kocky, mrkvu, cibuľu a kyslé uhorky.
- Vo väčšej miske spojíme nakrájané zemiaky, mrkvu, cibuľu, uhorky a vajcia.
- Pridáme majonézu, horčicu, chuti zakoreníme soľou a čiernym korením. Dobre premiešame, aby sa všetky ingrediencie zjednotili.
- Zemiakový šalát necháme približne 30 minút ochladiť v chladničke pred podávaním. Pred servírovaním ho môžeme ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 2 vajcia
- 100 g strúhanky
- Soľ a čierne korenie (podľa preferencie)
- 1-2 strúčiky cesnaku (nepovinné)
- Olej na fritovanie
Príprava:
- Kuracie prsia dôkladne umyjeme a osušíme, potom ich nakrájame na tenké plátky alebo ich jemne vyklepeme na rezne.
- Plátky ochutíme soľou, čiernym korením a rozpučeným cesnakom (ak pridávate).
- V miske si rozšľaháme vajcia.
- Na tanieri rozložíme strúhanku.
- Každý kurací plátok najprv namočíme do vajíčka a potom obalíme v strúhanke.
- Na panvici zahrejeme olej a plátky smažíme z oboch strán dozlatista, približne 4-5 minút z každej strany.
- Po vyprážaní plátky preložíme na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný olej.
Servírovanie:
Zemiakový šalát podávame ako prílohu k kuracím plátkom. Toto jedlo je veľmi žiadané a perfektné na rodinné obedové alebo večerné posedenia. Prajem vám dobrú chuť!