zemiaky na kyslo s fasirkou

 

Zemiaky na kyslo s fašírkou ako ich len ja robím pre svoju rodinku.

Ingrediencie:

Na zemiaky:

  • 800 g zemiakov
  • 1 veľká cibuľa
  • 2-3 polievkové lyžice oleja
  • 1 liter kyslej smotany
  • 300 ml vody (alebo zeleninového vývaru)
  • Soľ, čierne korenie podľa vkusu
  • Kyslá kapusta (nepovinné, na dochutenie)

Na fašírku:

  • 500 g mletého mäsa (bravčového, hovädzieho alebo kombinácia)
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 vajce
  • 1-2 polievkové lyžice strúhanky
  • Soľ, čierne korenie, paprika, bylinky podľa preferencií

Postup:

  1. Príprava fašírky:
    • Na začiatku urobíme fašírku. Cibuľu a cesnak nasekáme na jemno a na panvici na troche oleja ich osmažíme do sklovita.
    • Mleté mäso umiestnime do misy, pridáme osmaženú cibuľu a cesnak, vajce, strúhanku a koreniny. Dobre všetko premiešame, aby vznikla homogénna zmes.
    • Z tejto zmesi vytvarujeme malé fašírky a necháme ich chvíľu odpočívať.
  2. Príprava zemiakov:
    • Ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na kocky. Cibuľu nadrobno nakrájame.
    • V hlbokom hrnci na oleji osmažíme cibuľu do zlato-hneda, pridáme zemiaky a krátko ich orestujeme.
    • Následne pridáme kyslú smotanu a vodu (alebo vývar). Dochutíme soľou, korením a ak chceme, môžeme pridať aj trochu kyslej kapusty.
    • Privedieme zmes k varu a potom znížime teplotu na minimum. Zemiaky varíme pod pokrievkou asi 20-25 minút, alebo kým nie sú mäkké.
  3. Praženie fašírky:
    • Kým sa zemiaky varia, na panvici na oleji osmažíme fašírky do zlata. Môžeme ich smažiť aj na strednej teplote, aby sa dobre prepečili aj zvnútra.
  4. Podávanie:
    • Keď sú zemiaky hotové, servírujeme ich na tanier a navrch poukladáme pražené fašírky.

Záver:

Zemiaky na kyslo s fašírkou sú pokrmom, ktorý zasýti a zahreje nielen telo, ale aj dušu. Vyskúšajte tento recept a podeľte sa oň so svojou rodinou či priateľmi. Vychutnajte si chute čerstvých a kvalitných surovín, ktoré robia tento pokrm výnimočným!

Prajeme dobrú chuť! Ktoré si získalo obľubu mnohých domácností.

Jednoduché zemiaky na kyslo s fašírkou-2

Čo so zbytkami údeného mäsa

Čo so zbytkami údeného mäsa

Čítať viac »

2) Jednoduché zemiaky na kyslo s fašírkou

Toto jedlo nielenže vás zahreje, ale aj dostatočne zasýti. Spojenie zemiakov s kyslou smotanou a šťavnatou fašírkou vytvára dokonalú rovnováhu chutí. Pripravte si tento jednoduchý a vynikajúci recept, ktorý určite poteší vás aj vašich blízkych.

Ingrediencie:

Na zemiaky so kyslou smotanou:

  • 800 g zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 lyžica octu
  • Soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžička mletej papriky (sladkej alebo pálivej)

Na fašírku:

  • 500 g mletého mäsa (bravčového, hovädzieho alebo ich kombinácia)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 3 lyžice strúhanky
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej papriky
  • Rastlinný olej na opraženie

Postup:

  1. Príprava fašírky:
    • Na panvici rozohrejeme trochu oleja a osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak, až získa zlatistú farbu.
    • V miske spojíme mleté mäso s osmaženou cibuľou a cesnakom, pridáme vajce, strúhanku, soľ, korenie a papriku. Dobre premiešame a formujeme malé fašírky.
  2. Opečenie fašíriek:
    • Na panvici s olejom opražíme fašírky zo všetkých strán dozlatista. Potom ich prenesieme na tanier.
  3. Príprava zemiakov:
    • Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci na oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, následne pridáme zemiaky a krátko ich orestujeme.
    • Zalejeme vodou, osolíme a varíme do mäkka (približne 20-25 minút).
    • Až sú zemiaky uvarené, primiešame kyslú smotanu, ocot, mletú papriku, soľ a korenie. Dôkladne zamiešame a necháme ešte chvíľu povariť, aby sa chute prepojili.
  4. Podávanie:
    • Na tanier servírujeme zemiaky so kyslou smotanou a na vrch pokladáme opečené fašírky. Môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami, ako je petržlenová vňať.

Záver

Zemiaky so kyslou smotanou a fašírkou predstavujú sýte a chuťovo vyvážené jedlo, ktoré možno pripraviť rýchlo a jednoducho. S touto kombináciou zaručene ohúrite rodinu a priateľov. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *