Zemiaky zapekané s mletým mäsom

Ak máte chuť na skvelé jedlo, navrhujem vám recept na zemiaky zapekané s mletýassistantm mäsom. Tu je variant, ktorý môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 500 g mletej hovädzej alebo bravčovej masti
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 150 g tvrdého syra, nastrúhaného
  • 2 lyžice cesnaku, nasekaného na jemno

 

Zemiaky zapekané s mletým mäsom

Postup:

  1. Zemiaky varíme v osolenej vode, až kým nie sú mäkké. Potom ich nechajte vychladnúť, olúpte ich a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom cibuľu, kým sa nezmení na zlatistú farbu. Pridáme mleté mäso a rozdrvený cesnak. Starostlivo premiešame, až kým sa mäso nezohreje a nie je viac ružové.
  3. Do misky dáme zemiaky, pridáme mleté mäso a premiešame. Pridáme mletú sladkú papriku, soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti a znova premiešame.
  4. Zmiešame nastrúhaný syr s nasekaným cesnakom a prvú vrstvu plátov zemiakov so zmesou mäsa položíme do pekáča. Posypeme vrstvou syra s cesnakom a opakujeme proces, kým nemáme vrstvu zemiakov a zmesi mäsa. Na vrchu by mal byť syr.
  5. Pečieme zapekané zemiaky v predhriatej rúre na teplote 180 stupňov Celzia asi 30 – 35 minút, alebo kým vrchná vrstva nie je pekná a zlatistá.

Užite si túto nádhernú a chutnú zapekanú pochúťku s mletým mäsom! Ak máte radi, môžete ju doplniť šalátom či čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *