Ak máte záujem o vynikajúce jedlo, mám pre vás návrh na recept na zemiaky pečené s mletým masom. Tu je verzia, ktorú si môžete vyskúšať:
Potrebné ingrediencie:
- 4 stredné zemiaky
- 500 g mletej hovädziny alebo bravčového mäsa
- 1 veľká cibuľa, nasekaná na malé kocky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne rozdrvené
- 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 150 g tvrdého syra, nastrúhaného
- 2 polievkové lyžice nasekaného cesnaku
Zemiaky pečené s mletým masom
Postup:
- Zemiaky varíme v osolenej vode, kým nie sú mäkké. Potom ich nechajme vychladnúť, olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
- Na panvici zohrejeme olej a opražíme na ňom cibuľu do zlatista. Následne pridáme mleté mäso a rozdrvený cesnak. Dôkladne premiešame, až kým sa mäso neprehreje a nezačne byť hnedé.
- Do misy pridáme zemiaky, následne mleté mäso a všetko dôkladne premiešame. Potom pridáme sladkú mletú papriku, soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti, a znova premiešame.
- Zmiešame nastrúhaný syr s nasekaným cesnakom a prvú vrstvu zemiakových plátkov s mäsovou zmesou umiestnime do pekáča. Pokryjeme ju vrstvou syra s cesnakom a pokračujeme v procese, kým nezostane posledná vrstva zemiakov a mäsovej zmesi. Na vrchu by mal byť syr.
- Pečieme zemiaky v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 30 až 35 minút, alebo kým povrch nesčervená do zlatista.
Vychutnajte si túto chutnú a lahodnú pečenú dobrotu s mletým masom! Ak máte chuť, môžete ju doplniť šalátom alebo čerstvou zeleninou. Prajem dobrú chuť!