Zemiaky zapekané s mletým mäsom

Ak máte záujem o vynikajúce jedlo, mám pre vás návrh na recept na zemiaky pečené s mletým masom. Tu je verzia, ktorú si môžete vyskúšať:

Potrebné ingrediencie:

  • 4 stredné zemiaky
  • 500 g mletej hovädziny alebo bravčového mäsa
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná na malé kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne rozdrvené
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 150 g tvrdého syra, nastrúhaného
  • 2 polievkové lyžice nasekaného cesnaku

 

Zemiaky pečené s mletým masom

Postup:

Ňoky so syrovou omáčkou

Ňoky so syrovou omáčkou

Čítať viac »

  1. Zemiaky varíme v osolenej vode, kým nie sú mäkké. Potom ich nechajme vychladnúť, olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Na panvici zohrejeme olej a opražíme na ňom cibuľu do zlatista. Následne pridáme mleté mäso a rozdrvený cesnak. Dôkladne premiešame, až kým sa mäso neprehreje a nezačne byť hnedé.
  3. Do misy pridáme zemiaky, následne mleté mäso a všetko dôkladne premiešame. Potom pridáme sladkú mletú papriku, soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti, a znova premiešame.
  4. Zmiešame nastrúhaný syr s nasekaným cesnakom a prvú vrstvu zemiakových plátkov s mäsovou zmesou umiestnime do pekáča. Pokryjeme ju vrstvou syra s cesnakom a pokračujeme v procese, kým nezostane posledná vrstva zemiakov a mäsovej zmesi. Na vrchu by mal byť syr.
  5. Pečieme zemiaky v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 30 až 35 minút, alebo kým povrch nesčervená do zlatista.

Vychutnajte si túto chutnú a lahodnú pečenú dobrotu s mletým masom! Ak máte chuť, môžete ju doplniť šalátom alebo čerstvou zeleninou. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *