Recept na špecle s bryndzou a kyslou smotanou:

Suroviny:

  • 300 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 100 ml mlieka
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 200 g bryndze
  • 200 g kyslej smotany
  • 2 polievkové lyžice masla
  • čerstvá pažítka na ozdobenie (voliteľné)

 

Špecle s bryndzou a kyslou smotanou

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, vajcia, mlieko a soľ a miešajte, až kým nevznikne hladké cesto. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu viac mlieka.
  2. V hrnci s vriacou osolenou vodou si pripravte klasickú špeclovaciu techniku: pomocou špecľovača alebo strúhadla vytvárajte malé špecle tvarované cesto a ponárajte ich do vriacej vody. Variť asi 2-3 minúty, až kým sa špecle nevyvaria a nevyplávajú na povrch.
  3. V panvici na strednom ohni si rozpustite maslo. Pridajte uvarne špecle a opekajte ich asi 2-3 minúty, kým nenabobtnajú a nezískajú zlatistú farbu.
  4. Zmiešajte bryndzu a kyslú smotanu v miske. K tejto zmesi pridajte opečené špecle v panvici a dôkladne ich premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  5. Podávajte teplé s čerstvou pažítkou na ozdobenie. Dobrú chuť!

Poznámka: Ak chcete, môžete pridať aj nakrájanú slaninu alebo cibuľu do opečených špecle. Tieto ingrediencie dopĺňajú chuť a textúru jedla.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *