Recept na zemle (alebo rožky) je veľmi jednoduchá. Aby sme však mohli stanoviť presnú kalorickú hodnotu, potrebujeme mať presný zoznam ingrediencií a ich množstvo. Tu je základná receptúra na prípravu zemy:

  • 500 gramov hladkej múky
  • 1 balíček suchého droždia (približne 7 gramov)
  • 1 čajová lyžička soli
  • 250 ml teplého mlieka
  • 50 gramov masla
  • 1 vajce na potretie

 

Žemľa kalórie

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, droždie a soľ.
  2. Pridajte teplé mlieko a maslo. Dobré je mať maslo predhriate na izbovú teplotu, aby sa ľahšie roztápalo.
  3. Vypracujte cesto, kým nezískate hladkú a elastickú konzistenciu. Môžete ho potom nechať oddychovať pod utierkou asi 1 hodinu, kým sa zdvojnásobí objem.
  4. Vyformujte z cesta zemle alebo rožky. Môžete pomôcť rukami alebo použiť váleček na cesto.
  5. Potrite zemle rozšľahaným vajcom.
  6. Dajte zemle na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ich ešte stúpnuť asi 20 minút.
  7. Predhrejte rúru na 180 °C (teplotu môžete upraviť v závislosti od pece).
  8. Pečte zemle asi 15-20 minút, alebo kým nezískajú zlatohnedú farbu.

Kalorická hodnota zemy závisí od množstva použitých ingrediencií. Bez presných informácií o použitých množstvách a nutričných hodnotách jednotlivých ingrediencií však nemôžem poskytnúť presné údaje o kalóriách tejto konkrétnej receptúre.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *