Tu je jednoduchý návod na polievku z žihľavy:
Suroviny:
- 250 g žihľavy
- 1 cibuľa
- 2 zemiaky
- 1 mrkva
- 1 koreň petržlenu
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- 2 lyžice oleja
Recept na polievku z žihľavy
Príprava:
- Dôkladne umyte žihľavu pod tečúcou vodou a nechajte jej odkapať.
- Cibuľu nakrájajte na malé kúsky a orestujte na oleji vo veľkom hrnci.
- Zemiaky, mrkvu a koreň petržlenu ošúpte a nakrájajte na kocky.
- Pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu a koreň petržlenu k opraženej cibuli a krátko ich opečte.
- Následne pridajte žihľavu a zalejte zeleninovým vývarom. Nechajte variť.
- Varíme, kým zemiaky a zelenina nezmäknú, zvyčajne to potrvá 20 až 30 minút.
- Polievku rozmixujte do hladka pomocou tyčového mixéra a dochuťte soľou a korením podľa vlastného uváženia.
- Ak vám príde polievka príliš hustá, pridajte ešte trošku vývaru a dobre premiešajte.
Podávajte hotovú polievku z žihľavy s kôprom a kyslou smotanou. Prajeme dobrú chuť!