-
Na výrobu zlatej polevy budete potrebovať nasledujúce prísady:
– 200 g cukru
– 100 ml vody
– 200 g masla
– 200 ml šľahačky
– štipka soli
– 1 balíček vanilkového cukru -
Postup:
1. V hrnci si pripravte karamel: zmiešajte vodu a cukor, dajte ich na stredne silný oheň a občas premiešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí a nezíska zlatožltú farbu. Dávajte si prísny pozor, aby sa nepripálil.
2. Ako náhle cukor získa požadovanú farbu, pridajte maslo a nechajte ho rozpustiť. Miešajte, až kým sa maslo úplne nerozpustí.
3. Do výslednej zmesi pridajte šľahačku, soľ a vanilkový cukor. Pomaly zamiešajte, aby sa všetky prísady dokonale skombinovali.
4. Polevu nechajte v hrnci variť ešte niekoľko minút a potom ju nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Poleva stuhne až po úplnom vychladnutí.
Vaša zlatá poleva je teraz pripravená. Môžete ju využiť na dekoráciu koláčov, sladkostí, tort a iných dezertov. Prajeme dobrú chuť!
