Zlatá poleva
  • Na výrobu zlatej polevy budete potrebovať nasledujúce prísady:

    – 200 g cukru
    – 100 ml vody
    – 200 g masla
    – 200 ml šľahačky
    – štipka soli
    – 1 balíček vanilkového cukru

  •  

    Postup:

    1. V hrnci si pripravte karamel: zmiešajte vodu a cukor, dajte ich na stredne silný oheň a občas premiešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí a nezíska zlatožltú farbu. Dávajte si prísny pozor, aby sa nepripálil.

    2. Ako náhle cukor získa požadovanú farbu, pridajte maslo a nechajte ho rozpustiť. Miešajte, až kým sa maslo úplne nerozpustí.

    Kalerábová polievka – recept

    Kalerábová polievka – recept

    Čítať viac »

    3. Do výslednej zmesi pridajte šľahačku, soľ a vanilkový cukor. Pomaly zamiešajte, aby sa všetky prísady dokonale skombinovali.

    4. Polevu nechajte v hrnci variť ešte niekoľko minút a potom ju nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Poleva stuhne až po úplnom vychladnutí.

    Vaša zlatá poleva je teraz pripravená. Môžete ju využiť na dekoráciu koláčov, sladkostí, tort a iných dezertov. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *