Žloutková poleva

Žĺtková poleva predstavuje skvelú zložku pre dezerty a torty. Jej príprava je jednoduchá a poskytuje sladkú, nežnú a krémovú textúru. Tu je recept, ktorý vám ukáže, ako na to:

Ingrediencie:

  • 3 žĺtka
  • 100 g cukru
  • 250 ml mlieka
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 50 g masla

 

Žltková poleva

Postup výroby:

Paradajkový základ na pizzu

Paradajkový základ na pizzu

Čítať viac »

  1. V rozsiahlej miske kombinujte žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom tak, aby ste dosiahli krémovú a svetlú zmes.
  2. Na strednom ohni ohrejte mlieko v hrnci, kým sa nezačne variť.
  3. Postupne pridávajte žĺtkovú zmes do horúceho mlieka za nepretržitého miešania, aby ste predišli vzniku hrudiek.
  4. V inej miske zmiešajte kukuričný škrob s troškou vody, čím vytvoríte hladkú pastu.
  5. Do mlieka a žĺtkov pridajte pripravenú pastu a za sústavného miešania varte asi 3-5 minút, kým poleva nezhustne.
  6. Nakoniec zložte zmes z tepla a do nej vmiešajte kúsok masla. Pokračujte v miešaní, kým sa maslo úplne nerozpustí a poleva nebude mať hodvábnu textúru.
  7. Polevu nechajte vychladnúť a následne ju použite na dekoráciu vašich obľúbených dezertov alebo tort.

Teraz by ste mali mať výbornú žĺtkovú polevu, ktorú môžete využiť na rôzne kreatívne spôsoby. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *