Tu je návod na Znojemské kuracie šóte:
Čo budete potrebovať:
- 500 g kuracích pŕs, pokrájaných na tenké kusy
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, prelisované
- 1 šálka bieleho vína
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 1 polievková lyžica mletej papriky
- 1 čajová lyžička sušenej rasce
- 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
- Soľ a čierne korenie podľa osobnej chuti
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 1/2 šálky kyslej smotany
- Čerstvá petržlenová vňať (na dekoráciu)
Znojemské kuracie soté
Postupujte podľa týchto krokov:
- Na rozpálenej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte kuracie kusy. Opečte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberte z panvice a odložte bokom.
- Na tej istej panvici pridajte nasekanú cibuľu spolu s prelisovaným cesnakom. Smažte, až kým cibuľa nezmäkne a nezpriehľadnie.
- Kuracie kusy vložte späť do panvice a pridajte biele víno, kurací vývar, mletú papriku, sušenú rasce, sušený rozmarín, soľ a korenie. Nechajte zmes variť na miernom ohni asi 20 minút, aby sa kuracie mäso prevarilo a chutí sa dobre spojili.
- V malej miske zmiešajte hladkú múku s kyslou smotanou, až vytvoríte hladkú konzistenciu. Túto zmes pridajte do panvice a dôkladne premiešajte. Nechajte omáčku zhustnúť niekoľko minút.
- Ochutnajte a prípadne upravte dochutenie. Znojemské kuracie šóte servírujte teplé, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Je výborné s ryžou alebo cestovinami.
Príjemnú chuť pri varení Znojemských kuracích šót!
Mňam, veľmi chutné! Určite vyskúšam tento recept.
Nakrájanie kuracieho mäsa na tenké plátky mi vždy robilo problém, ale tento recept znie super jednoducho.
Biele víno do kuracích šôt ešte nikdy neskúsila, ale znie to zaujímavo.
Skvelý recept, ďakujem! Určite ho vyskúšam na večeru pre celú rodinu.