Tu je návod na Znojemské kuracie šóte:
Čo budete potrebovať:
- 500 g kuracích pŕs, pokrájaných na tenké kusy
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, prelisované
- 1 šálka bieleho vína
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 1 polievková lyžica mletej papriky
- 1 čajová lyžička sušenej rasce
- 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
- Soľ a čierne korenie podľa osobnej chuti
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 1/2 šálky kyslej smotany
- Čerstvá petržlenová vňať (na dekoráciu)
Znojemské kuracie soté
Postupujte podľa týchto krokov:
- Na rozpálenej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte kuracie kusy. Opečte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberte z panvice a odložte bokom.
- Na tej istej panvici pridajte nasekanú cibuľu spolu s prelisovaným cesnakom. Smažte, až kým cibuľa nezmäkne a nezpriehľadnie.
- Kuracie kusy vložte späť do panvice a pridajte biele víno, kurací vývar, mletú papriku, sušenú rasce, sušený rozmarín, soľ a korenie. Nechajte zmes variť na miernom ohni asi 20 minút, aby sa kuracie mäso prevarilo a chutí sa dobre spojili.
- V malej miske zmiešajte hladkú múku s kyslou smotanou, až vytvoríte hladkú konzistenciu. Túto zmes pridajte do panvice a dôkladne premiešajte. Nechajte omáčku zhustnúť niekoľko minút.
- Ochutnajte a prípadne upravte dochutenie. Znojemské kuracie šóte servírujte teplé, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Je výborné s ryžou alebo cestovinami.
Príjemnú chuť pri varení Znojemských kuracích šót!