Lesklá poleva na dezert je chutná a jej príprava je veľmi jednoduchá. Tu je návod:
POTREBUJEME:
– 150 g varenej čokolády (môže byť tmavá alebo mliečna)
– 50 g masla
– 4 polievkové lyžice mlieka
– 100 g práškového cukru
– 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Návod na lesklú polevu na tortu
POSTUP:
1. Čokoládu spolu s maslom roztopíme nad vodnou parou alebo v mikrovlnnej rúre.
2. Následne pridáme mlieko a zmes zahrejeme, kým sa úplne neprepojí.
3. Po dosiahnutí hladkej konzistencie postupne zapracujeme práškový cukor a vanilkový extrakt.
4. Polevu necháme vychladnúť na izbovú teplotu, až kým nezačne hrudkovať.
5. Potom polevu nanesieme na tortu, rovnomerne ju rozotrieme pomocou noža alebo špachtle a necháme stuhnúť.
Poleva je pripravená, takže si môžete vychutnávať svoju lesklú tortu!