Zrkadlová poleva postup

Zrkadlová poleva je jednoduchá a efektná poleva, ktorá dokáže zmeniť obyčajný koláč na zaujímavý a pútavý dezert. Postup pre prípravu zrkadlovej polevy je nasledovný:

 

Zrkadlová poleva postup

1. Pripravte si všetky potrebné ingrediencie. Budete potrebovať cukor, vodu, lieh, želatínu a potravinársku farbu (ak chcete mať polevu zrkadlovú a zároveň farebnú).

2. V hrnci zohrejte vodu a cukor za stáleho miešania, kým sa cukor úplne nerozpustí.

3. Do malého množstva vody rozpustite želatínu a nechajte ju odpočívať asi 5 minút, kým sa želatína napučí.

4. Do cukrovej zmesi pridajte želatínu a miešajte, kým sa želatína úplne neprejde a zapustí do cukrovej zmesi.

5. Zmes nechajte vychladnúť na izbovú teplotu (nie príliš rýchlo, aby sa nevznikli bublinky).

6. Teraz môžete pridať potravinársku farbu, ak chcete mať farebnú zrkadlovú polevu. Vylejte ju do cukrovej zmesi a dobre premiešajte, aby farba bola rovnomerne rozdistribuovaná.

7. Ak sa vám vytvorili bublinky alebo povrch nie je dostatočne hladký, môžete zmes preliať sito, aby ste odstránili prípadné hrudky alebo nepravidelnosti.

8. Pred nalevaním polevy na koláč nechajte ju ešte chvíľu odpočívať pri izbovej teplote, aby sa poleva stiahla a stala sa hustejšou. Ak je poleva ešte príliš tekutá, môžete pridať trochu viac želatíny a znova premiešať.

9. Teraz je poleva pripravená na použitie. Nalejte ju rovnomerne na vyznačený koláč a nechajte polevu pomaly odtiecť a vytvoriť zrkadlový efekt.

10. Ak si želáte vytvoriť ďalšie vzory alebo detaily, môžete použiť lyžičku alebo špachtľu na vytvorenie rôznych vzorov alebo efektov na povrchu polevy.

11. Nechajte polevu stuhnúť na koláči, kým nezmrazíte celý dezert alebo ho servírujete.

Pamätajte, že zrkadlová poleva vyžaduje trochu praxe a precíznosti, aby ste dosiahli ten správny efekt. Buďte trpezliví a vyskúšajte rôzne techniky, aby ste dosiahli svoje požadované výsledky.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *