Ak ste na lovu za receptom na 15-minútovú ramen polievku, tu je prehľadný návod:
Ingrediencie:
- 2 šálky vývaru (môžete zvoliť zeleninový, hovädzí alebo kurací vývar)
- 1 čajová lyžička sójovej omáčky
- 1 čajová lyžička rybacej omáčky
- pol lyžičky sezamového oleja
- 100 g cestovín ramen
- 50 g syra tofu alebo pevného tofu nakrájaného na malé kocky
- 1 vajce
- Čerstvé bylinky na dozdobenie (napríklad koriander alebo pažítka)
- 1 zelená cibuľka nakrájaná na krúžky
- strúčik cesnaku nakrájaný na tenké plátky
- kôpor na dozdobenie (voliteľné)
Ramen polievka za 15 minút
Postup:
- V hrnci zohrejte vývar a pridajte sójovú omáčku, rybaciu omáčku a sezamový olej. Nechajte zmes dobre zovrieť.
- Do hrnca vložte cestoviny ramen a varte podľa pokynov na obale, obvykle 3 až 5 minút.
- Počas varenia cestovín ramen pridajte tofu do hrnca a nechajte ho prehriť a zmäknúť.
- V malej panvici uvarte vajce natvrdo. Potom ho olúpte a rozkrojte na polovicu.
- Keď sú cestoviny ramen hotové, nechajte ich odkvapkať a presuňte do misky na servírovanie.
- Zalejte cestoviny ramen horúcim vývarom a dozdobte ich vajcom, nakrájanou zelenou cibuľkou, cesnakom, kôprom a čerstvými bylinkami.
- Ihneď servírujte a vychutnajte si voňavú a chutnú ramen polievku za 15 minút!
Prajem vám dobrú chuť!
2) 15 minútová ramen polievka
Ramen polievka je skvelý pokrm, známy svojou výnimočnou chuťou a rôznorodosťou ingrediencií. Napriek tomu sa môže zdať, že jej príprava je časovo náročná. Náš recept vám ukáže, ako túto obľúbenú misku prichystať za pouhých 15 minút, aniž by ste museli obetovať chuť či kvalitu.
Ingrediencie
Aby ste si pripravili rýchlu ramen polievku, potrebujete nasledujúce súčasti:
- 2 porcie instantnej ramen polievky bez varenia
- 4 šálky zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 1 mrkva, nakrájaná na tenké prúžky
- 100g húb, nakrájaných na plátky (napr. šampiňóny)
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 polievková lyžica sójovej omáčky
- 2 vajíčka
- jarná cibuľka na dozdobenie
Postup prípravy
Najprv na strednom ohni zahrejte vývar v hrnci. Keď začne vrieť, pridajte mrkvu a huby a varte ďalšie 3-4 minúty, až kým zelenina nezmäkne. Potom do hrnca vložte obsah balenia ramen a varte podľa pokynov na obale – obvykle to trvá okolo 3 minút.
Medzitým si v inej panvici uvarte vajíčka na mäkko, asi 6-7 minút. Keď sú hotové, ihneď ich vložte do studenej vody a nechajte vychladnúť, potom ich olúpte. Keď ramen dosiahne požadovanú konzistenciu, pridajte do polievky nasekaný cesnak a sójovú omáčku, premiešajte a varte ešte minútu na zvýraznenie chuti.
Na záver servírujte ramen do misiek, na vrch pridajte polovičky vajíčok a posypte jarnou cibuľkou. Tento jednoduchý recept na 15-minútovú ramen polievku je nielen rýchly, ale aj mimoriadne chutný a výživný!