Ako dlho sa varí údené koleno v tlakovom hrnci - 1

 

Príprava údeného kolena v tlakovom hrnci je skvelým spôsobom, ako dosiahnuť krehké a šťavnaté mäso. Tento typ hrnca ponúka rýchlejšie varenie, čo znamená, že hotové jedlo sa dostane na stôl oveľa predtým v porovnaní s tradičnými metódami.

Nižšie sú uvedené faktory, ktoré by ste mali zohľadniť pri určovaní času varenia údeného kolena v tlakovom hrnci:

  1. Veľkosť kolena: Doba varenia údeného kolena v tlakovom hrnci sa obvykle stanovuje na základe jeho rozmerov. Menšie kúsky sa varia rýchlejšie než väčšie časti.
  2. Predvarenie: Mnohí ľudia preferujú predvarenie kolena, aby sa zbavili nadbytočnej soli a zlepšili chuť. Ak sa rozhodnete pre predvarené koleno, môžete ho niekoľko minút opražiť alebo povařit v bežnom hrnci pred jeho presunom do tlakového hrnca.
  3. Množstvo tekutiny: Je zásadné pridať dostatočné množstvo vody do hrnca, aby sa vytvorilo potrebné množstvo pary na varenie kolena. Presné množstvo tekutiny nájdete v príručke používania vášho tlakového hrnca.
  4. Preferovaná textúra: Ďalší faktor, ktorý ovplyvňuje čas varenia, sú osobné preferencie ohľadom textúry mäsa. Niektorí ľudia dávajú prednosť mäkkým a rozpadávajúcim sa kúskom, kdežto iní preferujú pevnejší typ. Na základe toho si môžete upraviť dobu varenia.

 

Ako dlho sa varí údené koleno v tlakovom hrnci - 2

Aký čas je potrebný na varenie údeného kolena v tlakovom hrnci?

Ako hrubý odhad, pre koleno s hmotnosťou okolo 1 kg sa odporúča variť približne 45 – 60 minút. U väčších kusov sa doba varenia môže predĺžiť na 75 – 90 minút. Je však dôležité dodržiavať pokyny a rady výrobcu vášho konkrétneho tlakového hrnca, pretože časy sa môžu líšiť v závislosti od modelu a značky.

Rovnako je dôležité nezabudnúť, že po ukončení varenia je potrebné správne vypustiť tlakový hrniec, aby sa zabezpečilo bezpečné uvoľnenie tlaku. Oboznámte sa s návodom na použitie svojho tlakového hrnca, aby ste sa naučili správne postupy pri uvoľňovaní tlaku.

 

Ako dlho sa varí údené koleno v tlakovom hrnci - 2 - 1

2) Ako dlho sa varí údené koleno v tlakovom hrnci

Príprava údeného kolena v tlakovom hrnci je vynikajúci spôsob, ako získať fantastické jedlo v kratšom čase. Tlakový hrniec vám umožní skrátiť dobu varenia, pričom zachováva jedinečnú chuť a šťavnatosť. Predtým, ako sa pustíte do varenia, je dôležité mať na pamäti niekoľko základných informácií.

Potraviny potrebné na varenie

Na začiatok si pripravíme potrebné suroviny. Na varenie údeného kolena v tlakovom hrnci budete potrebovať:

Gulášová polievka – recept

Gulášová polievka – recept

Čítať viac »

  • 1 celé údené koleno (približne 1-2 kg)
  • 2-3 mrkvy
  • 1 cibuľu
  • 2-3 zemiaky
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie
  • voda na podliatie

 

Postup prípravy údeného kolena

Ako prvý krok, po príprave surovín môžeme začať s varením.

1. Najprv dôkladne umyte údené koleno a nakrájajte zeleninu na menšie kúsky.

2. Vložte údené koleno do tlakového hrnca a pridajte nakrájanú zeleninu. Následne zalejte vodou tak, aby pokryla všetky ingrediencie.

3. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.

4. Uzavrite tlakový hrniec a zapnite ho. Varíme na vysokom tlaku asi 45-60 minút, v závislosti od veľkosti kolena.

5. Po uplynutí doby varenia nechajte tlakový hrniec prirodzene vypustiť tlak, alebo postupujte podľa pokynov výrobcu na rýchle uvoľnenie.

Údené koleno je teraz pripravené na servírovanie. Môžete ho podávať s uvarenou zeleninou alebo podľa vlastných preferencií. Prajem príjemný apetít!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

34 Komentárov

  1. Maťo píše:

    Keď varím údené koleno v tlakovom hrnci, zvyčajne ho varím 35 minút. Výsledok je vždy šťavnatý a plný chuti!

  2. Jirka píše:

    Rada pridávam k údenému kolenu aj zeleninu, ako sú mrkva a zeler. Varím to všetko spolu a je to skvelé jedlo na nedeľný obed.

  3. Paťka píše:

    Zistil som, že ak predtým koleno namočím na pár hodín, varenie trvá kratšie. Takto je mäso ešte chutnejšie!

  4. Linda píše:

    Keď varím údené koleno, pridávam aj korenie a bylinky, ako je bobkový list. Varím ho v tlakovom hrnci asi 40 minút a je to perfektné!

  5. Nika píše:

    Rád používam tlakový hrniec, pretože šetrí čas. Po 30 minútach je koleno hotové a môžem ho podávať s chlebom a horčicou

  6. Enna píše:

    Údené koleno varím v tlakovom hrnci pravidelne. Dávam si pozor, aby som ho neprevarila, pretože potom môže byť suché. 35 minút je ideálnych!

  7. Lucia82 píše:

    Skvelý návod, vďaka! Určite vyskúšam tento recept.

  8. Kovacova Raduz píše:

    Varenie údeného kolena v tlakovom hrnci je super, určite vyskúšam tento spôsob. Ďakujem za skvelý článok!

  9. Diana19 píše:

    Mňam, toto musím ochutnať! Konečne recept, ktorý má aj menej zruční kuchári ako ja.

  10. Wlepsik píše:

    Výborný recept, určite vyskúšam!

  11. Xsindlerova píše:

    Ďakujem za skvelý návod, teraz už viem, ako variť údené koleno v tlakovom hrnci.

  12. Ela55 píše:

    Tento post mi pomohol zlepšiť moje kuchárske zručnosti. Ďakujem!

  13. Ccierna píše:

    Varenie údeného kolena v tlakovom hrnci je skvelý spôsob, ako získať chutný pokrm za kratší čas. Tlakový hrniec dokáže skrátiť dobu varenia, pričom zachováva výnimočnú chuť a šťavnatosť.

  14. Horvathova Miroslav píše:

    Tlakový hrniec je naozaj super vec. Ušetrí mi veľa času a energia, keď varenie kolena trvá len 45 – 60 minút.

  15. Arpad38 píše:

    Varenie údeného kolena v tlakovom hrnci je skvelý nápad. Tlakový hrniec určite ušetrí veľa času a energie, ktorú by sme inak strávili pri tradičnom varení. Určite sa na to musím aj ja skúsiť!

  16. Mojmir Caplovic píše:

    Dobre vedieť, že aj v tlakovom hrnci sa dá pripraviť údené koleno. Určite si toto recept vyskúšam a som zvedavý na výsledok.

  17. Kubik Cyril píše:

    Varenie v tlakovom hrnci je naozaj skvelé, zvlášť keď chcete mať hotové jedlo čo najskôr. Ja to skúsim podľa tvojho receptu!

  18. Jana69 píše:

    Recept znie super! Rada skúsim nové spôsoby varenia a toto sa určite bude hodiť.

  19. Zigmund Simkova píše:

    Nikdy som nevarila koleno v tlakovom hrnci, ale tento postup znie jednoducho a chutne. Ďakujem za tipy!

  20. Ctibor Filc píše:

    Skvelý návod, vďaka za tipy!

  21. Hantuchova Anabela píše:

    Takéto články sú super, určite vyskúšam!

  22. Dplch píše:

    Takéto recepty sú super, skúsim určite!

  23. Tomecek Otilia píše:

    Super postup na prípravu údeného kolena, teraz to určite skúsim!

  24. Nezval Valentina píše:

    Ďakujem za tipy na varenie v tlakovom hrnci, veľmi užitočné!

  25. Plskova Norbert píše:

    Skvelý postup, ďakujem za inšpiráciu!

  26. Cierna Vanda píše:

    Výborné rady, určite ich vyskúšam pri varení kolena v tlakovom hrnci!

  27. Kkubanova píše:

    Ďakujem za návod, konečne sa pokúsim uvariť koleno aj ja.

  28. Docolomansky Hugo píše:

    Som zvedavý na to, ako toto bude chutiť, určite to skúsim!

  29. Vesela Dagmara píše:

    S takýmto návodom už nemôže nič zlyhať, veľmi pekne a jasne napísané.

  30. Adam Lukacova píše:

    Super post! Rada sa učím nové recepty a tento je skvelý!

  31. Hdubnickova píše:

    Ďakujem za skvelý návod! Určite vyskúšam!

  32. Nsindlerova píše:

    Článok je veľmi užitočný a informácie sú jasne vysvetlené.

  33. Uhrda píše:

    Skvelý spôsob, ako uvariť údené koleno. Vyskúšam to určite!