Ako dlho sa vyprážajú kuracie rezne?

~Kuracie rezne~ sa obvykle vyprážajú približne 8 až 10 minút na každej strane. Celkový čas varenia môže závisieť od hrúbky rezňa a teploty oleja, ktorú používate.

Je dôležité, aby boli kuracie rezne dobre prepečené, aby boli vnútri dostatočne upečené a nepremokrali. Pred podávaním by ste mali skontrolovať vnútornú teplotu rezňa, ktorá by mala dosiahnuť minimálne 75 °C. Pripomínam, že časy a teploty varenia môžu byť rôzne v závislosti od vášho konkrétneho receptu a preferencií.

 

2)

Vyprážanie kuracích rezňov je obľúbený spôsob prípravy tohto vynikajúceho mäsa. Doba vyprážania sa môže líšiť v závislosti od hrúbky rezňov, teploty oleja a typu použitých prísad. Všeobecne platí, že na dosiahnutie zlatohnedej a chrumkavej kôry, by kuracie rezne mali byť vyprážané nasledovne:

  1. Príprava mäsa: Kuracie prsia alebo stehná je potrebné jemne naklepať, aby mali rovnakú hrúbku, čo zabezpečí rovnomerné vyprážanie. Môžete ich ochutiť soľou, korením a inými obľúbenými bylinkami.

  2. Teplota oleja: Olej na vyprážanie by mal byť dostatočne rozohriaty (ideálne medzi 170 °C a 180 °C). Najlepšie je použiť hlbokú panvicu alebo fritovací hrniec.

  3. Doba vyprážania:

    • Tenšie rezne (približne 1 cm hrubé) sa vyprážajú približne 3-4 minúty z každej strany, alebo kým nie sú zlatohnedé a prepečené.
    • Hrubšie rezne (približne 2 cm hrubé) môžu potrebovať 5-7 minút na každú stranu.
  4. Kontrola prepečenosti: Ak si nie ste istí, či sú rezne dostatočne prepečené, môžete ich prerezať. Mäso by malo byť biele a šťavnaté, nikdy nie ružové.

  5. Odtok prebytočného oleja: Po vyprážaní je dobré rezne nechať odkvapkať na papierovom uteráku, aby sa zbavili prebytočného oleja.

Dôležité je mať na pamäti, že každá vyprážacia panvica a typ varnej dosky môže mať mierne odlišné vlastnosti, takže je dobré prispôsobiť čas a teplotu podľa vlastných skúseností. S trochou praxe sa vám podarí dosiahnuť perfektné kuracie rezne!

Podobné príspevky

39 Komentárov

  1. Lukac Blazej píše:

    Kuracie rezne su moja oblubena vec, rada ich pripravujem. Tieto tipy mi pomohli zlepsit moju techniku varenia.

  2. Hholub píše:

    Skvele tipy! Uz sa neviem dockat, kedy ich vyskusam.

  3. Vendelin Vasicek píše:

    Dobre vedieť, že kuracie rezne musia mať minimálnu teplotu 75°C, aby sa správne upekli. Rozhodne budem používať teplomer pri príprave tohto jedla.

  4. Hubert16 píše:

    Výborné rady, ako pripraviť chrumkavé kuracie rezne. Teraz viem, na čo si dať pozor pri vyprážaní.

  5. Sklenka Belo píše:

    Rezne by som určite mala skúsiť prevariť, veď teraz viem presný postup ako na to. Dúfam, že budú chutiť.

  6. Tatar Agnesa píše:

    Nikdy som nevedela koľko času by mali rezne stráviť vo vypražacej panvici. Určite vyskúšam tento postup a dúfam, že budú chutné.

  7. Kocúrik123 píše:

    Super tipy na kuracie rezne! Určite to vyskúšam. Milujem, keď sú chrumkavé a šťavnaté, a tento recept vyzerá skvele!

  8. JasnéSlunko píše:

    Ďakujem za tento článok! Nikdy som nevedel, ako správne vyprážať rezne. Teraz už viem, akú teplotu oleja použiť. To je super!

  9. ŠťastnýPán píše:

    Toto sú presne informácie, ktoré som hľadal! Rád varím a tieto tipy mi určite pomôžu pripraviť lahodné kuracie rezne.

  10. ZelenýList píše:

    Veľmi užitočné rady! Mám rád kuracie rezne a rád ich robím doma. Počul som aj o rôznych bylinkách na ochutenie, určite vyskúšam!

    1. VeselýPúpavník píše:

      Aj ja milujem pridávať bylinky! Je to skvelý spôsob, ako zlepšiť chuť rezňov.

    2. ČervenáRuža píše:

      Presne tak! Bylinky dodajú jedlu úžasnú arómu a chuť.

  11. MňamMňam píše:

    Wow, toto je presný návod! Vždy sa mi podarilo prepáliť rezne, ale teraz už viem, čo robiť inak.

    1. @Kuchárik píše:

      @MňamMňam neboj sa, každý sa to musel naučiť. Teraz už len cvičiť!

    2. #ReceptGuru píše:

      @Kuchárik aj ja sa teším na svoje výsledky po týchto radách!

  12. .SuperHrdina. píše:

    Skvelý článok! Zajtra budem robiť kuracie rezne podľa tvojich rád.

  13. KráľRezne88 píše:

    Vďaka za praktické rady ohľadom vyprážania! Veľmi mi to pomohlo.

  14. SnežnáSova píše:

    Perfektné tipy na varenie! Určite si ich zapíšem do zápisníka.

  15. Mačiatko456 píše:

    Tento článok ma veľmi inšpiroval k vareniu! Teším sa na výsledky.

  16. BublinkováLáska píše:

    Fajn rady o vyprážaní kuracích rezňov! Naozaj sa teším na ochutnanie svojich výtvorov.

  17. Janko123 píše:

    Super tipy! Nikdy som nevedel, že hrúbka rezňov tak ovplyvňuje čas varenia. Určite vyskúšam tieto rady pri najbližšom varení. Ďakujem za pomoc!

    1. Kocurik píše:

      Aj ja to skúsim! Dúfam, že mi to vyjde rovnako dobre ako na obrázku.

  18. Luciak píše:

    Myslím, že je dôležité vedieť, ako správne vyprážať rezne. Tieto rady sú veľmi užitočné a určite ich využijem v kuchyni!

  19. Svetluska píše:

    Článok je skvelý! Vždy som mala problém s tým, ako dlho ich variť. Teraz už viem, čo robiť.

    1. Mačko píše:

      Presne tak! Mne sa tiež páčia tieto praktické rady.

  20. Petrik88 píše:

    Díky za info! Teplota oleja je kľúčová a ja som to doteraz zanedbával. Určite sa poučím!

  21. Bublinka píše:

    ! Rada by som vedela, aké bylinky odporúčate na kuracie rezne? Mám chuť experimentovať s chutí!

  22. $Fifo$ píše:

    ! Perfektné tipy na vyprážanie! Určite si to zapamätám pri príprave večere.

    1. #Nina# píše:

      ! Super článok, určite ho odporučím aj kamarátom.

  23. ZlatýJablko píše:

    Tento recept na kuracie rezne je super! Mám rád, keď sú chrumkavé a šťavnaté. Osobne ich varím vždy podľa týchto rád a zatiaľ sa mi podarilo pripraviť fantastické jedlo. Určite odporúčam všetkým!

  24. Kocúrik123 píše:

    Výborný návod na vyprážanie kuracích rezňov! Rada som sa dozvedela, ako správne kontrolovať prepečenosť. Konečne viem, kedy sú rezne hotové. Už sa teším na večeru s rodinou!

  25. MackoPuf píše:

    Tento článok ma veľmi inšpiroval! Vyprážanie rezňov je moja obľúbená aktivita a teraz už viem, že ich treba správne pripravovať. Teplota oleja mi tiež veľmi pomohla, určite to vyskúšam hneď zajtra.

  26. JankaH píše:

    Skvelé tipy na prípravu kuracích rezňov! Milujem, keď sú chrumkavé a šťavnaté. Doteraz som mala obavy z varenia, ale po prečítaní tohto článku sa cítim oveľa istejšie. Ďakujem za rady!

  27. LukášF píše:

    Toto je presne to, čo som potreboval vedieť! Rád varím pre svoju rodinu a teraz budem vedieť, ako urobiť perfektné kuracie rezne. Naozaj ma potešili tieto praktické rady o teplote a čase vyprážania.

  28. Srdiečko88 píše:

    Úžasné informácie o vyprážaní kuracích rezňov! Vždy som mala problém s tým, aby boli dostatočne prepečené. Teraz už viem, ako na to! Veľmi sa teším na moje ďalšie varenie s touto novou znalosťou.

  29. PetríkZelený píše:

    Super článok o kuracích rezňoch! Mám rád jedlo pripravené doma a toto je skvelý spôsob ako prekvapiť moju rodinu chutným jedlom. Určite vyskúšam tieto tipy a triky pri najbližšom varení.

  30. _Anetka_ píše:

    ‘Kuracie rezne’ – moji favoriti! Tento príspevok mi pomohol zlepšiť moje varenie. Vďaka za podrobnosti ohľadom hrúbky mäsa a teploty oleja, určite vyskúšam vašu metódu čoskoro!

  31. _Bubáček_ píše:

    ‘Kuracie rezne’ sú skvelé jedlo pre každého milovníka mäsa! Po prečítaní tohoto článku mám lepší prehľad o tom, ako ich správne vyprážať. Určite to vyskúšam tento víkend!

  32. _MačkaPia_ píše:

    ‘Kuracie rezne’ sú môj obľúbený pokrm! Článok bol veľmi užitočný a naučila som sa veľa nových tipov na ich prípravu. Veľmi oceňujem praktické rady ohľadom kontroly prepečenosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *