Hovädzie mäso môžete pripraviť rôznymi spôsobmi, no jeden z tradičných receptov na slovenské hovädzie mäso je nasledovný:

Ingrediencie:
– 600g hovädzie mäso (napr. rošt alebo plecko)
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 polievkové lyžice oleja
– soľ, čierne korenie
– voda

 

Ako pripraviť hovädzie mäso?

Postup:
1. Mäso očistite a nakrájajte na menšie kusy.
2. Cibuľu a mrkvu očistite a nakrájajte na drobné kúsky.
3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a mrkvu, až kým cibuľa nezhnedne.
4. Pridajte nakrájané kusy mäsa a orestujte ich zo všetkých strán, až kým získajú zlatistú farbu.
5. Pridajte soľ, čierne korenie podľa chute a zaliať vodou tak, aby mäso bolo pokryté.
6. Variť na miernom ohni asi 1,5 – 2 hodiny, prípadne do mäkkého.
7. Ak je nutné, pridajte počas varenia ešte vodu.
8. Podávajte so zemiakovou kašou, knedľami alebo ryžou.

Takto pripravené hovädzie mäso je skvelou voľbou na výdatný obed alebo večeru a určite poteší celú rodinu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *