Na prípravu zubáča budeme potrebovať nasledujúce suroviny:
– 4 kusy filetu zubáča
– 1 citrón
– soľ
– čierne korenie
– olivový olej
– cesnak
– petržlen
Bezprostredný návod na prípravu zubáča
Postup:
1. Filety zubáča dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a jemne osušíme papierovou utierkou.
2. Z citrónu vytlačíme šťavu do misky a zmiešame s soľou, čiernym korením a nasekaným cesnakom.
3. Naložíme filety zubáča do pripraveného marinády z citrónovej šťavy a necháme ich marinovať aspoň 30 minút.
4. Na panvici zohrejeme olivový olej a vložíme doň naložené filety zubáča. Pražíme ich z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé.
5. Upečené filety zubáča servírujeme posypané čerstvo nasekaným petržlenom.
Zubáča môžeme podávať s krémovou zemiakovou kašou alebo s pečenou zeleninou. Prajeme dobrú chuť!