Na prípravu šošovicovej polievky potrebujete nasledujúce ingrediencie:

– 250 g zelených šošovíc
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 rajčiaky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– soľ, korenie, mletá paprika, majoránka
– voda
– čerstvá petržlenová vňať

 

Ako sa robí šošovicová polievka

Postup:

1. Šošovice prepláchnite pod tečúcou vodou a nechajte na chvíľu namočené.
2. Na oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a nakrájané zeleninu (mrkvu, zemiaky, rajčiaky).
3. Pridajte prepláchnuté šošovice a zalejte vodou, až všetko zakryje. Dochutte soľou, korením, mletou paprikou a majoránkou.
4. Varíme na miernom ohni približne 30-40 minút, kým zelenina a šošovice nezmäknú.
5. Polievku dochutíme podľa chuti a pred podávaním ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *