Ak chcete upiecť chutné bravčové karé, postupujte podľa nasledujúcich krokov:
- Pripravte si potrebné suroviny:
- Kúsok bravčového karé
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olej alebo maslo na pečenie
Ako upiecť bravčové karé?
- Predhrejte rúru na teplotu približne 180 °C.
- Očistite a umyte bravčové karé.
- Osolte a okoreňte karé podľa svojich preferencií. Môžete použiť napríklad soľ, čierne korenie, papriku, cesnakový prášok alebo ďalšie obľúbené bylinky a korenie.
- Na rozohriatej panvici rozohrejte olej alebo rozpustite maslo.
- Opečte karé z oboch strán, aby sa vytvorila kôrka. To pomôže zachovať šťavnatosť mäsa.
- Potom karé presuňte do predhriatej rúry a pečte asi 20-30 minút, alebo kým mäso nie je vnútri dostatočne prepečené.
- Po upečení nechajte mäso ešte niekoľko minút odpočívať, aby sa šťavy rovnomerne rozložili.
- Nakrájajte karé na plátky a podávajte s prílohou podľa chuti, napríklad s dusenou zeleninou, zemiakmi alebo šalátom.
Prajem dobrú chuť!
2)
Pečené bravčové karé je obľúbeným pokrmom, ktorý sa perfektne hodí na oslavy, rodinné stretnutia alebo len ako chutný obed. Tento lahodný kúsok mäsa je nielen výdatný, ale aj plný chuti. V nasledujúcich riadkoch vám prinesieme jednoduchý recept na jeho prípravu.
Ingrediencie:
- 1 kg bravčového karé (ideálne s trochou tuku pre šťavnatosť)
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Sušené bylinky (tymian, rozmarín alebo majorán) – voliteľné
- 1 cibuľa (prípadne mrkva alebo zemiaky na spečenie)
- 250 ml vývaru alebo bieleho vína (na zálievku)
Postup:
-
Príprava mäsa: Najprv si predhrejeme rúru na 180 °C. Bravčové karé dôkladne umyjeme a osušíme papierovým utierkom. Potom ho osolíme a okoreníme z oboch strán.
-
Marinovanie: Cesnak nasekáme na jemno a zmiešame ho s olivovým olejom, soľou, čiernym korením a bylinkami. Túto zmes vtrite do masa, aby sa dobre vpojila. Ak máte čas, nechajte karé marinovať aspoň 30 minút (ideálne cez noc v chladničke).
-
Príprava na pečenie: Na plech alebo do pekáča vložte cibuľu (pritom môžete pridať aj nakrájanú mrkvu alebo zemiaky ako prílohu). Na vrch umiestnite marinované karé.
-
Pečenie: Plech vložte do predhriatej rúry a pečte približne 60-70 minút. Počas pečenia polievajte mäso pripraveným vývarom alebo bielym vínom, aby ostalo šťavnaté. Ak sa na povrchu začne tvoriť zlatistá kôrka, môžete teplotu zvýšiť na 200 °C na posledných 10-15 minút.
-
Dokončenie: Po upečení vyberte karé z rúry a nechajte ho chvíľu odpočívať. Tým sa šťavy v mäse rovnomerne rozložia a pokrm bude šťavnatejší.
-
Podávanie: Nakrájajte karé na plátky a podávajte s pečenou zeleninou, zemiakmi alebo obľúbeným šalátom. Nezabudnite pridať aj šťavu z pekáča ako omáčku.
Pečené bravčové karé je jedlo, ktoré si zamilujete nielen vy, ale aj vaši blízki. Je chutné, šťavnaté a výrazne vonia po bylinkách. Vyskúšajte tento recept a potešte svoju rodinu skutočným kulinárskym zážitkom!
Tento recept na pečené bravčové karé je jednoducho skvelý! Prvýkrát som ho vyskúšal a rodina bola nadšená. Cítili sme tú chuť byliniek, mňam! Odporúčam marinovať cez noc, je to ešte lepšie. Ďakujem za super tip!
Wow, tento recept ma fakt zaujal! Všetko vyzerá tak jednoducho a chutne. Už sa teším, ako prekvapím svoju rodinu touto dobrotou na večeru. Veľká vďaka za tento úžasný návod! Určite to skúsim.
Pečené bravčové karé znie fantasticky! Milujem recepty s jednoduchými surovinami a tento má všetko. Už mám chuť si ho pripraviť. Dúfam, že sa mi podarí urobiť ho tak chutné ako v článku. Ďakujem!
Tento recept je presne to, čo som hľadal! Pečené bravčové karé vyzerá neuveriteľne šťavnato a voňavo. Určite vyskúšam s tými bylinkami, bude to paráda! Mám rád jednoduché a chutné jedlá. Super práca!
Mmmm, bravčové karé sa mi vždy páčilo, ale nikdy som si nebol istý ako ho správne upiecť. Tento návod je jasný a zrozumiteľný! Teším sa na výsledok a na skvelú večeru so svojou rodinou. Ďakujem za inšpiráciu!
Ahojte všetci! Práve som našla tento recept na pečené bravčové karé a musím povedať, že vyzerá úžasne! Určite ho vyskúšam na víkendovej oslave s priateľmi. Vďaka za jednoduchý postup a tipy!
‘Dobrú chuť!’ – presne to si poviem po tomto fantastickom recepte! Hľadám niečo výnimočné na víkendový obed a toto ma nadchlo. Šťavnaté mäso a vôňa cesnaku… mňam! Ďakujem za super nápad.
‘Karé znie ako výborný nápad!’ Mám rád jednoduché recepty bez komplikovaných surovín. Určite to vyskúšam cez víkend pre rodinu. Pečenie bude určite zábava! Ďakujem za inšpiratívny článok!
‘Pečenie bravčového karé bolo pre mňa vždy výzvou.’ Ale po prečítaní tohoto receptu sa cítim oveľa istejšie. Teším sa na novú kulinársku skúsenosť so svojimi blízkymi pri stole!
‘Pečenie môže byť tak zábavné!’ Tento recept ma nakopol do akcie; už plánujem nákupy ingrediencií pre moje obľúbené jedlo – bravčové karé s bylinkami je proste neodolateľné! Vďaka za skvelý tip!