Tu je recept na zapekané bravčové kare so syrom v slovenskom jazyku:

Suroviny:

  • 4 kusy bravčovej kôry
  • 200 gramov syra (napríklad eidam, parenica alebo ementál)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Zapekané bravčové karé so syrom

Postup:

  1. Najprv si pripravíme bravčové kôry. Osolíme a okoreníme ich zo všetkých strán.
  2. Cibuľu a cesnak jemne nakrájame. V hrnci si rozohrejeme lyžicu olivového oleja a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a priesvitné.
  3. Syr nastrúhame na hrubšie strúhado.
  4. V druhej panvici zohrejeme zvyšný olivový olej a opekáme kôry z oboch strán, kým nedosiahnu zlatohnedú farbu.
  5. Zapekaciu misku vymažeme olejom a na dno položíme polovicu opečených kôr.
  6. Na kôry nausporiadame polovicu cibuľky a cesnaku, a potom rozložíme polovicu syra.
  7. Na toto vrstvíme zvyšné kôry, zvyšnú cibuľu a cesnak a nakoniec zvyšný syr.
  8. Zapekaciu misku dáme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme približne 20-25 minút, kým sa syr nezľahčí a nezačne sa opražovať.
  9. Po upečení necháme bravčové kôry so syrom krátko oddýchnuť, aby sa syr stvrdol.
  10. Nakoniec podávame a servírujeme s prílohou podľa chuti, napríklad s dusenou zeleninou alebo zemiakovým pyré.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *