Ako upiecť chlieb bez ošatky

Ako upiecť chlieb bez ošatky? Áno oštatku nebudete potrebovať k pečeniu chleba. Je to tradícia a dobre sa sňou robí ale nie je to nutnosť. Stačí bez priblémov aj miska. A potom postupovať pdoĺa tohto čo som napsíala nižšie. Nie je to raketová veda.

Na chlieb budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 500 g hrubej múky
– 10 g soli
– 10 g čerstvého droždia
– 300 ml vlažnej vody

 

Ako upiecť chlieb bez ošatky?

Postup:
1. Droždie rozpustite vo vlažnej vode a nechajte krátko odstáť.
2. Do veľkej misy presiate múku a pridajte soľ.
3. Vytvorte jamku v strede múky a pridajte rozpustené droždie s vodou.
4. Postupne miešajte z vnútra jamky, aby ste vytvorili cesto.
5. Vyberiete cesto z misky a na pomúčenej doske ho dobre vypracujte.
6. Vložte ho späť do misky, prikryte utierkou a dajte na teplé miesto kysnúť asi hodinu.
7. Po vykysnutí cesto opäť vypracujte a vložte do tvaru chlieb.
8. Položte ho na plech so papierom na pečenie a nechajte ešte chvíľu kysnúť.
9. Predhrejte rúru na 220 stupňov a potom pečte chlieb asi 40 minút, resp. kým nenaduhne a nezazltnie.

Vychladnutý chlieb si môžete podávať napríklad so maslom a džemom. Dobrú chuť!

Similar Posts

2 Comments

  1. Miroslava píše:

    Ono bez toho to asi fakt nejde.
    Ja som skúšala ale nevyšlo.

  2. Anička N. píše:

    Pravda, že ono to nie vždycky vyjde.
    Ale mne sa podarilo normálne bez ošatky pripraviť chlieb.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *