Ako upiecť lososa na panvici? A ideálne tak aby nebol suchý a bol dokonale chutný. Ako som už písala ideálne spolu so šalátom a pár kvapkami citróna.
Na lososa budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 2-4 filety lososa
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– olivový olej
– čerstvý citrónový šťava
– bylinky podľa chuti (napr. petržlen)
Ako upiecť lososa na panvici?
Postup:
1. Filety lososa osušte papierovou utierkou a posypte ich soľou a korením zo všetkých strán.
2. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote.
3. Položte filety lososa na panvicu so stranou kože dole.
4. Smažte 4-6 minút, podľa hrúbky filetu. Potom opačnú stranu opečte ďalších 4-6 minút, alebo kým losos nie je pekne zlatistý a pečený vnútri.
5. Pred servírovaním pokvapkajte lososa citrónovou šťavou a posypte nasekanými bylinkami.
Lososa môžete podávať s prílohou podľa vášho výberu, napr. s restovanou zeleninou, pečenými zemiakmi alebo šalátom. Dobrú chuť!
Postačí fakt len troška soli a dobrého masla.
Ak máte kvalitného lososa, tak to sa nedá nijako raz pokaziť. A obed bude vynikajúci.