Ak chcete upiecť piškótové cesto, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 4 veľké vajcia
- 120 gramov cukru
- 120 gramov múky
- štipka soli
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180 stupňov Celzia.
- Oddelte bielka od žĺtkov. Do väčšej misy si dajte bielka a do menšej žĺtka.
- Pridajte štipku soli do bielok a začnite ich miešať elektrickým šľahačom na stredne vysokú rýchlosť. Keď bielka začínajú byť priezračné, postupne pridávajte cukor. Šľahajte, kým nevznikne tuhý sneh.
- Do žĺtok pridajte približne tretinu snehu z bielok a miešajte to dohromady.
- Potom do žĺtkov pridajte zvyšný sneh z bielok a preosejte cez to múku. Všetko opatrne a jemne zmiešajte lopatkou, aby ste neodstránili vzduch z cesta.
- Pripravenú zmes nalejte na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrite.
- Pečte v predhriatej rúre asi 15-20 minút, kým piškótové cesto nezíská zlatistú farbu a pri ľahkom dotyku pruží.
- Pred servírovaním nechajte cesto vychladnúť na izbovej teplote.
Piškótové cesto môžete použiť na prípravu rôznych dezertov ako napríklad torty, rolády alebo tiramisu.