Ako upiecť piškótové cesto

Ak chcete upiecť piškótové cesto, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 4 veľké vajcia
  • 120 gramov cukru
  • 120 gramov múky
  • štipka soli

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Oddelte bielka od žĺtkov. Do väčšej misy si dajte bielka a do menšej žĺtka.
  3. Pridajte štipku soli do bielok a začnite ich miešať elektrickým šľahačom na stredne vysokú rýchlosť. Keď bielka začínajú byť priezračné, postupne pridávajte cukor. Šľahajte, kým nevznikne tuhý sneh.
  4. Do žĺtok pridajte približne tretinu snehu z bielok a miešajte to dohromady.
  5. Potom do žĺtkov pridajte zvyšný sneh z bielok a preosejte cez to múku. Všetko opatrne a jemne zmiešajte lopatkou, aby ste neodstránili vzduch z cesta.
  6. Pripravenú zmes nalejte na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrite.
  7. Pečte v predhriatej rúre asi 15-20 minút, kým piškótové cesto nezíská zlatistú farbu a pri ľahkom dotyku pruží.
  8. Pred servírovaním nechajte cesto vychladnúť na izbovej teplote.

Piškótové cesto môžete použiť na prípravu rôznych dezertov ako napríklad torty, rolády alebo tiramisu.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *