Na šťavnaté morčacie mäso potrebujete nasledujúce ingrediencie:
– 500 g morčacieho mäsa
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ a korenie podľa vlastnej chuti
– bylinky (napríklad mäta alebo petržlen)
Postup na prípravu šťavnatého morčacieho mäsa
Návod:
1. Nakrájajte mäso na tenké plátky, následne ho osolte a okoreňte podľa preferencií.
2. Zahrejte olej v panvici a pridajte na plátky nakrájaný cesnak. Orestujte, až kým nezačne rozvoniavať.
3. Na panvicu pridajte plátky morčacieho mäsa a opečte ich do zlatista z oboch strán.
4. K morčaciemu mäsu pridajte bylinky, ako sú mäta a petržlen. Dobre premiešajte a nechajte chvíľu povariť.
5. Servírujte morčacie mäso so zemiakmi alebo ryžou a ďalšími prílohami podľa vášho výberu.
Dobrú chuť!