Ako urobiť šťavnaté rezne

Ak máte chuť pripraviť chutné rezne tradične po slovensky, postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Vyberte kvalitné mäso: Pre tradičné rezne sa na Slovensku najčastejšie používa bravčovina, ideálne z chrbtice alebo pleca. Mäso by malo byť čerstvé a s primeraným množstvom tuku.
  2. Plátky mäsa: Mäso nakrájajte na tenké plátky (asi do 1 cm hrúbky). Snažte sa zabezpečiť, aby boli všetky kúsky približne rovnakej veľkosti pre rovnomerné pečenie.
  3. Obalovanie mäsa: Mäso ponorte do múky, následne do rozšľahaného vajíčka a nakoniec obaľte v strúhanej strúhanke. Môžete dochutiť soľou a korením podľa vlastného uváženia. Tento krok pridá rezňom potrebnú chuť a textúru.
  4. Smaženie rezňov: Rozohrejte panvicu s olejom na strednom ohni. Vkladajte rezne do rozohriateho oleja a smažte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Dôležité je ich nenechať smažiť príliš dlho, aby zostali šťavnaté. Po upečení ich položte na papierový obrúsok, aby ste odstránili prebytočný olej.
  5. Servírovanie: Rezne podávajte ešte teplé. Na Slovensku sú obvykle servírované s varenými zemiakmi, kyslou kapustou, repou alebo mrkvou. Môžete ich tiež skombinovať s čerstvou alebo dusenou zeleninou.

 

Tipy na prípravu šťavnatých rezňov

Ingrediencie:

  • 1 kg kuracích pŕs alebo bravčového mäsa (napr. karé)
  • 2 vajíčka
  • 100 g strúhanky
  • 100 g hladkej múky
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastného uváženia
  • 2-3 strúčiky cesnaku (voliteľné)
  • 1-2 lyžice horčice (voliteľné)
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Kuracie alebo bravčové mäso dôkladne umyte a osušte. Následne ho nakrájajte na plátky hrubé približne 1-2 cm.
    • Ak používate kuracie prsia, je odporúčané ich jemne naklepať pre rovnomerné a šťavnaté plátky.
  2. Marinovanie (voliteľné):

    • Mäso môžete marinovať. V miske zmiešajte soľ, čierne korenie, prelisovaný cesnak a horčicu. Touto zmesou potrite plátky mäsa a nechajte ich marinovať aspoň 30 minút (ideálne aj niekoľko hodín v chladničke).
  3. Obalenie:

    Guláš s hovädzím mäsom a paprikou

    Guláš s hovädzím mäsom a paprikou

    Čítať viac »

    • Pripravte si tri samostatné misy: jednu s hladkou múkou, druhú s rozšľahanými vajciami a tretiu so strúhankou.
    • Každý plátok mäsa najprv obalte v múke, potom ponorte do vajca a nakoniec ho dôkladne obaľte v strúhanke.
  4. Vyprážanie:

    • Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo oleja na strednej teplote.
    • Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vkladajte obalené rezne do panvice. Smažte z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu (približne 4-5 minút z každej strany).
    • Po smažení rezne vyberte a nechajte ich odkvapkávať na papierovej utierke, aby sa zbavili prebytočného oleja.
  5. Servírovanie:

    • Šťavnaté rezne môžete kombinovať s rôznymi prílohami, ako sú zemiaková kaša, ryža alebo čerstvý šalát.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

78 Komentárov

  1. Slovak Boleslav píše:

    Ďakujem za skvelý návod! Už sa teším, ako si pripravím šťavnaté rezne.

  2. Yszabova píše:

    Recept na šťavnaté rezne je výborný a jednoduchý! Určite vyskúšam.

  3. Bohumir14 píše:

    Tento postup na prípravu rezňov je veľmi zrozumiteľný. Dúfam, že aj môj pokus bude chutiť.

  4. Mholubova píše:

    Mňam, mám chuť na šťavnaté rezne! Ďakujem za recept.

  5. Gonova Tatiana píše:

    Vždy som sa bála pripraviť rezne, ale tento návod vyzerá tak jednoducho. Určite to skúsim!

  6. Ijurik píše:

    Neviem sa dočkať, kedy si pripravím kuracie rezne podľa tohto návodu. Znie to úžasne!

  7. Regina Ciger píše:

    Rezne s kyslou kapustou sú moje obľúbené jedlo. Tento recept si určite vyskúšam.

  8. Libusa19 píše:

    Vyzdvihnutie kvalitného mäsa je pre šťavnaté reze nevyhnutnosťou. Ďakujem za dobrý tip!

  9. Olympia Hochschorner píše:

    Vidím, že s týmto návodom zvládnu aj ja pripraviť lahodné a šťavnaté mäsové rezne. Ďakujem!

  10. Mhotova píše:

    Recept na šťavnaté rezne je super! Určite vyskúšam.

  11. Vasil99 píše:

    Ďakujem za skvelý návod, veľmi sa mi páči.

  12. Csvobodova píše:

    Tento recept mi pripomenul detstvo. Mňam!

  13. Svobodova Vanda píše:

    Tento recept som použila na obed a boli to najlepšie rezne, aké som kedy jedla! Ďakujem!

  14. Wskutecky píše:

    Super návod, už sa neviem dočkať, kým si tie rezne vyskúšam!

  15. Tvlckova píše:

    Veľmi podrobný postup, ďakujem!

  16. Hrmo Dominik píše:

    Tento recept som už vyskúšal a musím povedať, že to je naozaj skvelý spôsob prípravy rezňov.

  17. Hrda Jozef píše:

    Recept pripomína mojej babičke, ako ich robievala. Určite skúsime!

  18. Marcel27 píše:

    Ďakujem za tipy na marinovanie, to určite vyskúšam!

  19. Kocúrik23 píše:

    Tento recept na rezne je úžasný! Nikdy som nemyslel, že to bude také jednoduché. Vyskúšal som to doma a rodina bola nadšená. Mäso bolo šťavnaté a chrumkavé. Odporúčam každému!

  20. Miriamka99 píše:

    Ďakujem za skvelý návod! Moje prvé rezne boli úplne dokonalé. Môj manžel bol ohromený a povedal, že sú lepšie ako v reštaurácii. Určite budem tento recept často opakovať!

  21. ZelenýJablko píše:

    Vynikajúci recept! Smaženie nebolo vôbec zložité a mäso sa mi podarilo krásne chrumkavé. Veľmi sa teším, že som našiel takýto jednoduchý spôsob, ako pripraviť chutné jedlo pre celú rodinu.

  22. Petrík2020 píše:

    Wow, toto je najlepší recept na rezne, aký som kedy videl! Všetko bolo jasne vysvetlené a výsledok bol fantastický. Určite ho odporúčam všetkým mojim priateľom!

  23. Mačička77 píše:

    Recept je skvelý! Robila som to podľa návodu a vyšlo mi to super. Rezne boli šťavnaté a veľmi chutné. Chcem vyskúšať aj marinovanie nabudúce, to musí byť ešte lepšie!

  24. Bublinka88 píše:

    Perfektný recept na rezne! Vďaka za podrobné inštrukcie. Bolo to veľmi jednoduché a výsledok bol fantastický. Moja rodina bola nadšená z tejto večere!

  25. Čokoládka123 píše:

    ‚Dobrú chuť‘ naozaj platí! Pripravil som tieto rezne pre priateľov a všetci si ich pochvaľovali. Budem ich pripravovať častejšie, pretože sa podarili na jednotku s hviezdičkou!

  26. 'Srdiečko' píše:

    ‚Rezne po slovensky‘ sú teraz mojím obľúbeným jedlom! Všetky kroky boli veľmi jasné a jednoduché na pochopenie. Teším sa na ďalšie varenie podľa vašich receptov!

  27. 'ZelenáFľaša' píše:

    ‚Tento recept je zlato!‘ Prvýkrát som robil rezne sám a dopadli skvele! Cítil som sa ako profesionálny kuchár v mojej kuchyni. Určite ho odporučím každému!

  28. 'Slniečko85' píše:

    ‚Skvelý článok!‘ Príprava týchto rezňov bola rýchla a jednoduchá, no výsledok úžasný! Určite si ich pripravím znova čoskoro.

  29. Mačka123 píše:

    Tento recept na šťavnaté rezne je skvelý! Rád varím a tento návod mi veľmi pomohol. Použil som bravčové mäso a výsledok bol fantastický. Určite ho vyskúšam znova a možno pridám aj cesnak. Ďakujem za skvelý tip!

  30. JankoVarenie píše:

    Wow, aké jednoduché! Nikdy som si nemyslel, že pripravím také chutné rezne doma. Povedal som to aj svojmu kamarátovi a plánujeme spoločné varenie. Je to skvelá aktivita, ktorá nás spojí. Ďakujem za inšpiráciu!

  31. PaniKucharka píše:

    Pripravila som tieto rezne pre svoju rodinu a všetci boli nadšení! Chutili skvele s varenými zemiakmi a kyslou kapustou. Naozaj sa teším, že som objavila tento recept. Teraz sa cítim ako profesionálny kuchár!

  32. SlovenskýGurmán píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Mám rád klasické slovenské jedlá a tieto rezne sú výborné. Urobil som ich podľa vášho návodu a podával som ich so zeleninou. Bolo to super chutné! Odporúčam každému!

  33. ZelenáRuka píše:

    Veľmi sa mi páči, ako je tento recept podrobný! Vždy som mal problém s obalovaním rezňov, ale vaša metóda mi pomohla. S mojimi deťmi sme sa zabavili pri varení spolu a bolo to veľmi zábavné. Určite budeme variť častejšie!

  34. FrogKing píše:

    Nedávno som skúšal vaše šťavnaté rezne a musím povedať, že sú najlepšie na svete! Všetko sa uvarilo dokonale a mäso bolo naozaj šťavnaté. Už sa teším na ďalšie varenie podľa vášho receptu!

  35. TrpaslíkMirek píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ To je presne to, čo nám povedali po ochutnaní týchto úžasných rezňov! Každý dostal druhú porciu, bolo to tak dobré! Ďakujem za skvelý recept, teraz viem, čo budem variť na ďalší víkend.

  36. KreatívnaKuchyňa píše:

    ‚Fantastické!‘ Toto je moje nové obľúbené jedlo! Obalila som aj nejakú zeleninu podľa vášho postupu a všetci si pochvaľovali tú kombináciu chuti. Som nadšená z toho, aká jednoduchá bola príprava!

  37. _GastroGuru_ píše:

    ‚Super návod!‘ Veľmi mi pomohlo vidieť všetky kroky jasne vysvetlené. Rezne boli úžasné – chrumkavé zvonku a šťavnaté vo vnútri! Už plánujem variť ďalšie slovenské jedlá podľa vašich tipov.

  38. _Svetluška_98 píše:

    ‚Ďakujem!‘ Tento recept ma motivoval uvariť niečo nové pre moju rodinu. Každý si dal dvojitú porciu! Naozaj oceňujem jasný postup; určite ho odporučím svojim priateľom.

  39. Janko123 píše:

    Tento recept na rezne je skvelý! Nikdy by som si nemyslel, že je to také jednoduché. Doma sme to skúsili a všetkým veľmi chutilo. Určite to budem robiť častejšie. Ďakujem za tipy!

  40. MačkaMia píše:

    Smažené rezne sú mojou obľúbenou večerou! Tento recept sa mi páči, lebo je jednoduchý a rýchly. Myslím, že sa mi podarí urobiť ich presne podľa vášho návodu. Teším sa na večeru!

  41. KreatívnyKuchár píše:

    Vynikajúci článok! Smažené rezne som nikdy predtým nerobil, ale tento návod ma motivoval. Všetko je pekne popísané a jasné. Skúšal som aj marinovanie a bolo to výborné! Odporúčam každému.

  42. ZelenáRuža píše:

    Wow, aké úžasné informácie o rezňoch! Milujem variť pre svoju rodinu a tento recept určite vyskúšam. Pridám aj trochu cesnaku, ako ste spomenuli. Verím, že všetkým bude chutiť!

  43. FeroZabava píše:

    Tento recept ma zaujal hneď na prvý pohľad! Šťavnaté rezne sú super jedlo na víkendové rodinné stretnutia. Ďakujem za podrobnosti o príprave a tipy na servírovanie – určite ich vyskúšam s kyslou kapustou!

  44. Svetlanka22 píše:

    Skvelý článok o rezňoch! Dala som si tú námahu pripraviť ich podľa vášho postupu a boli fakt výborné. Rada varím a tento recept sa stal mojím obľúbeným. Veľmi sa teším na ďalšie vaše nápady!

  45. PavolHravý píše:

    Super recept na rezne! Doma sme sa rozhodli usporiadať malú oslavu a tieto rezne boli hitom večera! Všetci chválili môj kuchársky výkon, takže ďakujem za inšpiráciu!

  46. _Marta_99 píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ to sú presne slová, ktoré znie pri týchto šťavnatých reznách. Tento recept je veľmi dobre napísaný a ja ho určite vyskúšam pri najbližšej príležitosti pre moju rodinu.

  47. @LukášVaření píše:

    ‚Ako urobiť šťavnaté rezne‘ je práve to, čo som hľadal! Konečne budem vedieť pripraviť niečo chutné bez stresu v kuchyni. Ďakujem za jasný postup – teším sa na výsledok!

  48. __Boris__123 píše:

    ‚Mäso z chrbtice alebo pleca‘ – úžasná voľba pre šťavnaté rezne! S vašim návodom som si istý, že zvládnem urobiť skvelé jedlo pre rodinu i priateľov. Toto musím vyskúšať čo najskôr.

  49. Miloš123 píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept na rezne! Je to klasika, ktorú vždy pripravujem doma. Vždy sa snažím dodržať postup a výsledok je úžasný. Odporúčam pridať cesnak, je to skvelé! Dobrú chuť všetkým!

  50. ZelenáRybka píše:

    Tento článok ma veľmi inšpiroval! Rezne sú jedlo mojej rodiny a som rada, že som našla skvelý recept. Postup je jednoduchý a jasný. Určite ho vyskúšam aj s marinovaním, ako odporúčate. Ďakujem za tipy!

  51. Svetlík9 píše:

    Aké skvelé rady! Mám rád rezne a tento recept je presne to, čo som hľadal. Obalovanie v strúhanke a vajíčku im dodáva tú pravú chuť a chrumkavosť. Veľmi sa teším, keď ich vyskúšam aj s rodinou!

  52. Radoslav00 píše:

    Skvelý návod na prípravu rezňov! Som začiatočník v kuchyni, ale tento recept mi dáva nádej, že to zvládnem. Oceňujem presné kroky a tipy na marinovanie. Určite budem variť častejšie, len aby som mal šťavnaté rezne!

  53. JasnáHlava píše:

    Toto je fantastický recept! Milujem mäso a rezne sú mojou obľúbenou voľbou na nedeľný obed. Veľa dobrých rád tu nájdete, najmä o tom, ako správne vyprážať rezy. Ďakujem za zdieľanie týchto informácií!

  54. MačkaZuzka píše:

    Super článok! Rezné robím vždy na špeciálne príležitosti a teraz viem presne ako na to. Krok po kroku ma to naučí pripraviť ich perfektne šťavnaté a chrumkavé. Nemôžem sa dočkať ďalšieho varenia!

  55. DankaSvetlo píše:

    Veľmi pekný návod! Mám rada tradičné slovenské jedlá ako sú rezne a váš postup mi pomôže ich pripraviť dokonale doma. Ocenila by som aj ďalšie podobné recepty – určite vás budem sledovať ďalej!

  56. _Kuchárik_99_ píše:

    ‚Opekané rezne‘ sú môj obľúbený pokrm! Tento recept mi pripomína detstvo pri mame v kuchyni. Jednoduchý postup s jasnými krokmi je pre mňa ideálny pre varenie doma.

  57. _Petrík_77_ píše:

    ‚Šťavnaté rezne‘ znie úžasne! Snažím sa variť zdravo a toto jedlo si zaslúži byť zaradené do môjho jedálnička. Teším sa na kombináciu so zeleninou – bude to chutné!

  58. _KocúrVojto_ píše:

    ‚Vyprážané rezne‘ sú klasika! Tento článok ma povzbudil k experimentovaniu s rôznymi prísadami do strúhanky či marinády. Konečne sa dozviem viac o chutiach – určite to vyskúšam!

  59. Macko1 píše:

    Tento recept na rezne je skvelý! Mám rád, ako sú podrobne popísané jednotlivé kroky. Veľmi sa teším, keď ho vyskúšam. Určite si pripravím aj prílohu so zemiakmi a kyslou kapustou, ako sa u nás zvykne. Dúfam, že sa mi podarí urobiť také šťavnaté rezne!

  60. ZelenyKvet píše:

    Ďakujem za tento super recept! Vždy som sa bála pripravovať rezne, ale tento návod je veľmi jasný a jednoducho pochopiteľný. Verím, že moje rodina bude nadšená! Je dobré vedieť, aké mäso použiť a ako správne marinovať.

  61. Drobcek22 píše:

    Wow, to vyzerá naozaj chutne! Nikdy som nevedel, ako správne obaliť rezne. Tento recept mi pomôže a určite ich pripravím na nedeľný obed. Veľmi sa teším na reakciu rodiny. Ďakujem za tipy ohľadom príloh!

  62. SmileyFace píše:

    Tento článok ma inšpiroval k tomu, aby som sa pustil do varenia! Rezné sú moja obľúbená pochúťka a s týmto návodom to určite zvládnem. Už sa neviem dočkať toho šťavnatého výsledku! Ďakujem za skvelý príspevok.

  63. JasnaHvezda píše:

    Takýto recept je presne to, čo som potreboval! Príprava rezňov ma vždy znervózňovala, ale teraz si myslím, že to zvládnem bez problémov. Všetko je tak jasne vysvetlené. Teším sa na večeru s rodinou a na naše spoločné chvíle pri stole!

  64. Kocur123 píše:

    Skvelý návod na šťavnaté rezne! Milujem variť pre svoju rodinu a tento recept mi určite pomôže pripraviť niečo úžasné. Veľmi ma oslovila aj možnosť marinovania mäsa – vyskúšam to aj s cesnakom a horčicou pre extra chuť!

  65. SrdceHned píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – presne to potrebujem počuť po tom, čo uvarím tieto rezne podľa vášho receptu! Návod je veľmi presný a myslím si, že všetci budeme mať radosť z chutného jedla doma. Ďakujem za inšpiráciu!

  66. (Rybka) píše:

    ‚Ak chcete pripraviť šťavnaté rezne po slovensky‘ – toto je môj cieľ pre víkendový obed! Článok je veľmi užitočný a ja verím, že podľa týchto krokov dosiahnem perfektný výsledok. Už teraz cítim vôňu čerstvo upečených rezňov.

  67. #SladkySen píše:

    ‚Mäso nakrájajte na tenké plátky‘ – toto je úžasná rada! Vždy som mal problém s hrúbkou kúskov mäsa. Teraz mám všetko jasno a plánujem si pripraviť rezne ešte dnes večer. Teším sa na tú chuť kombinovanú so zeleninou!

  68. @CokoladovyKrálik píše:

    ‚Podávanie: Rezne podávajte ešte teplé.‘ Toto ma veľmi potešilo! Milujem čerstvo uvarené jedlo a určite ich podám s domácimi zemiakovými plackami alebo šalátom. Ďakujem za skvelý tip – už len nazbierať ingrediencie!

  69. Janko123 píše:

    Tento recept na rezne je naozaj skvelý! Konečne som sa dozvedel, ako ich správne pripraviť. Smažil som ich presne podľa návodu a všetci boli nadšení. Odporúčam ho vyskúšať každému, kto chce urobiť niečo chutné!

  70. Kocurik90 píše:

    Mám rád rezne a tento postup je veľmi jednoduchý! Kúpila som čerstvé bravčové mäso a dodržala celý návod. Výsledok bol fantastický a deti si ich zamilovali. Určite to spravím znova, ďakujem za skvelý tip!

  71. Marta_Slovenka píše:

    Recept je super! Prvýkrát som sa pokúsila o rezne a podarili sa mi dokonale. Zlatohnedá farba ma úplne nadchla. Môžem len odporučiť všetkým, aby to vyskúšali. Je to výborné jedlo pre rodinu!

  72. Peťo_Rybár píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept! Smaženie bolo jednoduché a výsledok bol výborný. Rezné sme podávali so zemiakovou kašou a všetkým chutilo. Určite ho odporučím aj svojim priateľom na rodinnej oslave!

  73. Slniečko88 píše:

    Tento článok mi veľmi pomohol! Návod je jasný a krok po kroku som vedela, čo robiť. Rezné boli šťavnaté a chutné, presne ako majú byť. Ďakujem za inšpiráciu, určite ho ešte využijem pri varení!

  74. Zuzka_Tvorca píše:

    Wow, tento recept ma fakt oslovil! Robila som rezne podľa vášho postupu a boli úžasné! Cítila som sa ako profesionálka v kuchyni. Naozaj sa teším na ďalšie varenie s vašimi tipmi.

  75. Tomáš_Vrchol píše:

    ‚Pripravil som tieto rezne na nedeľný obed a bola to bomba! Každý si pochvaľoval chuť a mňa veľmi potešil úspech v kuchyni. Oceňujem jednoduché inštrukcie, ktoré sú pre každého zrozumiteľné.

  76. _Lenička_2015_ píše:

    ‚Odporúčam tento recept každému milovníkovi jedla! Rezné sú rýchle na prípravu a s týmito ingredienciami sú dokonale chutné. Rodina bola nadšená, určite to urobím znovu čoskoro!

  77. $Kuchárik$ píše:

    ‚Veľmi pekný článok! Recept je veľmi dobre vysvetlený, ľahko sa dá nasledovať aj pre začiatočníkov ako ja. Po prvom pokuse môžem povedať, že sú to najlepšie rezne, aké som kedy jedol!‘

  78. #Cukríček# píše:

    ‚Super návod na prípravu rezňov! Môj manžel bol nadšený z výsledku a požiadal ma o druhú porciu. Veľmi sa teším na ďalšie vaše recepty, lebo toto bola skutočne radosť variť!‘